Vinterutmaningen

Rubriker som ”Kylan behåller sitt järngrepp”, ”Vintern är här för att stanna” och ”Snökaoset vållade stora problem i trafiken” har kablats ut av alla nyhetskanaler de senaste veckorna. Pessimisterna klagar: Det är så kallt… Det är så halt… Orkar inte skotta… Förseningar i trafiken…

Men vi andra, vi hurrar! Det är ljust, vackert, härligt, underbart! Och… vi kan åka skidor och skidorientering i Stockholm!! Nu till helgen 17/1 arrangerar Haninge en skido-tävling i Rudan, se länk http://www1.idrottonline.se/default.aspx?id=165937
Helgen efter, den 24/1, är det skido-DM på Lidingö, http://www.ifklidingo.se/arrangemang/2010/Inbjudan_SkidoDM24jan.pdf
Observera att tävlingarna körs med sportident och att det är anmälan via klubben online.

Ska Järla bli bästa stockholmsklubb i skido i år?!? Kan Järla överta DM-tronen i herrklassen som de senaste åren gått till Lidingö? Jag ser ett starkt gäng med Petter, Axel, Härberg, Espen, Hemmyr, Wiberg, Mattson, Joel och Kollberg där alla har en bra chans. Icke att förglömma är vår vm-medaljör i just skido – Peter Dahlberg! En utmanare är Dan som sägs ha tjuvtränat skidor under julen. Asplund kanske kan ställa upp och visa hur det går till ”på riktigt”? Kanske Johan rent av knäpper på sig skidorna? På damsidan finns bara ett fåtal hot mot trion Elin, Ella och Emelie. Underbart om vi skulle få en trippel där! Kan Stina utmana? Hinner Maria bli frisk?

För 10 år sedan hade Järla flest antal DM-deltagare i hela Sverige! Hur står vi oss idag med DM på hemmaplan (läs Stockholm)? Hur står sig våra ungdomar i konkurrensen?

Hela tävlingsprogrammet för skido finns på http://www.skidor.com/sv/Distrikt/StockholmsSkidforbund/SkidO/Nyheter/SkidOTavlingsprogram2010/ och det uppdateras kontinuerligt.

Comments

 1. Inget drag på Bloggen. Jag försöker tända gnistan.
  Det här med att dubblera under pågående säsong.
  Någon som sett Martin J springa intervaller i snöyran??
  Någon som sett Olbos på skidor?

 2. Skidkommittén says

  Nu vill vi se ett ordentligt gäng anmälningar till skidorienterings-DM!!! Anmälan går ut på onsdag.

  En handfull svartvita genrepade idag på Haninges tävling.

 3. Jimmy>>på den tiden jobbade jag under artistnamnet ”Ankan”. Så klädsel var typ Kalle A; en sjömanskostym upptill och sen lite fjädrar nertill…..

 4. AA>> vad akte man i för kläder??

 5. Tranan>>eftersom vi är många som började i Järla för vi åkte NM på skidor är det väl en bra idé att arrangera detta 2010?
  När kommer inbjudan

 6. Ett antal Nackamästerskapsguld har man i alla fall i bagaget.

 7. Man vill ju inte bre på men så är det. Guld 1969 med en del skalper i bältet. Det här var på tiden när det var ca 50 st i varje klass. Tranan hamnade ju på Idrottspluton (skid) men har han några meriter?

 8. Lukas Bauer says

  >>AA du har visst en topplacering på NackaMästerskapen

 9. Gunde Svans brorsa says

  Hur många har vunnit NM på skidor?

 10. 30-årskrisen says

  Fan va kul med Skido i stockholm! Jag ska se till att Dahlberg ställer upp. Han har redan kört två tävlingar i Kiruna under julen – toppform alltså!

 11. Och jag kör ju självklart vallafritt. Spelar ju ändå ingen roll 😉

 12. >Stina, Petter sköter väl vallningen? du skall bara åka.

 13. Med tanke på att Emelie lär mig teknik, så vågar jag inte ens tänka på vilken valla jag måste använda för att våga utmana…;)

 14. Greven av Luxemburg says

  Tyvärr skar Axels vita Merca i Järvsö på väg hem från Funäs. Finns på Bollnässkroten nu.
  Tragiskt, hade varit lite läckert med vit Merca på parkering till skidtävling.
  Tomorrow never knows.

Speak Your Mind

*

17 − 2 =