Välkommen till oss Signe!

signeblogg

Vi hälsar Signe Klinting välkommen till Järlafamiljen!

Namn: Signe Klinting

Ålder: 25 år

Familj: Mor Mette, Far Anders och storebror Frederik

Tidigare klubbar:
National har jag alltid representerat min hem-klubb FIF Hillerød. Min första internationella klubb var Spring Cup OK. Från 2009 till 2011 sprang internationelt jag för Ulricehamns OK och sedan 2011 har jag varit en del av den danska elit-satning i OK Pan Aarhus.

Bor i Danmark:
Jag har bott i Aarhus i 5 år men jag kommer från Hillerød, en by typ 30 km nord om Köpenhamn

Var ska du bo i Stockholm?
Jag ska flytta till Nackanäs i hus med Emma och Rasmus, men de flyttar tilbaka till Danmark i januari. Så jag måsta hitta något annat når det börjar bli dags.

Idrottsbakgrund:
Jag började med orientering tillsammans med min familj när jag var 7. Jag började träna strukturerad i våren 2005 och kom till mit första Junior-VM af sju den sommer i 2005. Jag sprang VM i 2011 och 2012 innan jag tog en pausa från landslaget vinteren 2013. Jag började träna mer strukturerad och motiverad igen i augusti 2014.

Meriter stafett och individuellt:
I 2010 vann jag tillsammans med Ida Bobach och Emma guld til Junior-VM stafett på hemma plan men silver på stafetten til Junior-VM i Sverige i 2008 har en särskild betydelse för mig – det var den första stafet medalj av tre jag var med till at vinna. I klubb regi var jag med till at bli number tre til Jukola och vinna Smålandskavlen tre gånger i rad. Individuelt vann jag brons på medel till mit andra Junior-Vm i 2006 i Litauen och jag kom fyra på medel och lang distans till Junior-VM i Danmak i 2010. Till VM i 2012 i Schweiz fick jag en 12. plats på sprinten och fick sitta i leda-soffan till Maja Alm tog over. Och sen kom jag två i totalen på O-ringen i 2008 (i D18E) och 2009 (i D20E – med bästa tid på sista etapp).

Sysselsättning:
Jag lämnar in mit bachelorprojekt i Molekylär Medicin på torsdag innan jag dra til Jukola – så snart kan jag kalla mig bachelor i molekylær medicin. I Stockholm ska jag studera en Master i toksikologi på Karolinske Institutet.

Varför Stockholm och Järla?
Jag har alltid haft en önskan om at plugga och bo i Sverige eller Norge, så när det var dags  at välja en Master, undersökte jag möjligheterna rundt i norden. Master i toksikologi är speciel och finns kun i Stockholm. Men det er absolut inte ett minus. Stockholm känns som en stor och spännande stad med bra möjligheter for både studie och orientering. Valet på Järla var en no-brainer – det känns som en rigtig bra klubb med en god, social elit trupp, och så kommer jag at bo nära Järlagården tillsammans med Emma och Rasmus som också är i Järla.

Känner du några personer i Järla sedan tidigare?
Jag känner en del av löparna i Järla. Sjävlklart Emma och Rasmus, men jag har varit till Junior-VM med många av dom andra, ibland Olle, Morten, Ingjerd, ja även Elin 🙂 Och så har jeg tränad och lekt med Anneke ibland när hun har varit på visit i Aarhus.

Ambitioner med orienteringen?
Det är ambitiøst men jag rigtig gjerne göra et forsök på en satning fremot VM och EM i 2016 men det kommer at krävs en enorm insats. Som et steg på vägen har jag meddelat interesse för Euromeeting i Estland i September.  Även om det ikke kommer at bli aktuellt då tycker jag at det är jätta kul at träna och tävla, specielt internationalt båda på stafett och individuelt. Och det är bara roligare at tävla om man är i bra form. Jag hoppas at utveckla mig som orienterare under mit vistelse i Stockholm båda fysisk och teknisk, och at kunna bidra til elit miljön i Järla.

Favoritsträcka i stafett?
Det måsta vara andra sträckan. Man ska inte inleda eller avgöra stafetten – man ska göra et självständigt lopp och det er uvist vilken situation man blir sat i, men man har möjlighet for at ge det bedst möjliga utgångspunkt for den sista löpare.

Styrka och svaghet i orientering?
Jag ser klart min o-teknik som min styrka. Jag har på båda kart til terräng och terräng til kart. Min svaghet er min fysik. Jag er inte til snabbaste löpare, men jag springer nästan like fort i skog som på stig – och jag kan orienterare i min högsta fart.

/Fredrik Trahn

Comments

  1. Fredrik B says

    Dejligt,
    Välkommen Signe!

Speak Your Mind

*

18 + fem =