Tiomilanatten framför datorn

Oj vad jag var sugen att springa idag! Det verkligen kröp i benen på mig när startskottet gick. Jag grämde mig att jag inte tagit det där flyget i morse. Men efter drygt två dagars magsjuka kanske jag inte ens hade orkat till startpunkten? Nej, det var nog rätt beslut. Men det hade varit kul… Alla tjejer gjorde i alla fall mycket bra insatser och det känns ju skönt att det inte sket sig för laget pga mig. 😉

 

Klockan är strax innan midnatt och jag sitter på helspänn framför datorn. Högst upp i rullistan står det: Järla Orientering 1. All tid räknas nu efter Järla! Vi är först! Jaja, det är tio sträckor som skall löpas men… Men det här är stort, fett, flott!! Efter en suverän förstasträcka av Martin för nu Olle en 15-mannaklunga i den skånska storskogen. GPS-tracking visas nu på skärmen. Oh, jag blir nervös. Borde inte Olle vika lite mer till vänster? Det är gafflat här, dem som har den andra gaffeln skulle kunna gå ifrån nu om Olle missar… Men nej, Olle är säkerheten själv, han spikar!

Reklampaus – trots att jag har betalt. Jag passar på att koka lite te. Tillbaka på den obekväma pallen. Jag har inte lyckats fixa trådlöst till datorn än… Olle växlar som trea – underbart! Dan hänger med, passerar som femma vid första radiokontrollen. Hur stort är inte det här!? Det blir till slut en 13:e plats dryga minuten efter Orion som Peter växlas ut tillsammans med SNO, Lidingö och Kristiansand. Klockan tickar och Halden växlar nu dryga tolv minuter efter! Bara det är ju värt ett jubel. 

Tidigare i veckan satsade jag mina slantar på att tjejerna skulle slå killarna i år. Nu erkänner jag villigt att jag håller alla tummar för att killarna vinner över oss även i år. Men till Jukola grabbar, då får ni verkligen se upp! Nej, nu ska se om det inte går att fixa så jag kan följa resten av tävlingen från sängen. Kör hårt ni som fortfarande har ert kvar!

 

Maria

Comments

 1. Vi saknade dig i Tiomilanatten Danne Enben! Vad gör du?

 2. Jag gillar tjejinlägg. Skrivna med hjärta och smärta. Jag njuter. Mer sånt!

 3. Barista says

  På en tidigare tråd frågades om varför inte Järlas tjejer varit aktiva på Järlabloggen. Efter att ha läst Marias och Ellens trådar vill jag utbrista – kvalitet slår kvantitet. Du fångade stämningen framför skärmen perfekt, Maria.

 4. Härligt grabbar !

  Bra placering, med ett eget lag …(utan massa inhyrda hingstar).

  Man blir nästan lite inspirerad att träna lite 😉

 5. Dan Engberg says

  Följde hela sändningen från sängen i mitt rum i Buenos Aires. Är så otroligt stolt, Grattis!

 6. Nisse N says

  Jag hade turen att vakna en stund när långa natten startade. Jag hade tänkt titta ett par minuter, men jag blev sittande vid datorn hela sträckan. GPS-tracking är ju suveränt – nästan lika roligt som att springa själv.
  Därefter sov jag ett par sträckor och blev väldigt positivt överraskad av att vi var kvar bland de tjugo bästa när jag vaknade nästa gång. Det är ju i yppersta eliten våra killar kämpar. Hela laget har gjort en jätteinsats. Grattis!
  Ett stort grattis också till juniorerna i andralaget! Det ser ut att kunna bli angenäma uppgifter för UK nästa år.
  Både damer och herrar har gjort Järlas bästa 10-mila i ”modern” tid och ungdomarna fick in två lag på bra placeringar. Nu tror jag säkert att Don fixar sistasträckan i herrarnas andralag och i så fall har alla våra sju lag fullföljt. Det är stort!
  Nisse

 7. Ja riktigt häftigt att de springer så bra! Och min högoddsare Delta tar in tid =) känns fint så jag lägger mig å sova ett tag nu.. GONATT!

 8. Jag ligger i soffan och tittar! Det är verkligen jätte spännande!
  När man såg första GPS-trackingen på 2a, och Olle var Först! Det var stort!!!
  Jag håller med! Kör hårt!

Speak Your Mind

*

sex + sjutton =