Jubileumslaget firade 100 år på Jukola

bloggjubileumslag

Taktiksnack inför starten där vi inte har det bästa utgångsläget tämligen långt bak, typ nr 1231: ”Danne för fan se till att klippa så många du kan på startgärdet, och sen några till längs snitseln till startpunkten så kommer det här att gå fint.”

Danne: ”Visst det är lugnt, är det häng eller?”

Fem minuter senare när den finska försvarsministern hållit sitt invigningstal och finska flygvapnets vassaste stridspilot sprängt ljudvallen prick över startlinjen med sin F18 Hornet intog Danne position ytterspår. Det var inledningen på herrarnas Jubileumslag som firade Järlas 100-år i de mörka skogarna utanför Kuopio.

Målsättning: Fira 100 år, ha grymt kul och slå lag 3.

Str 1 Dan Engberg.
Danne följde taktiken och hade vid startpunkten rusat förbi 1000 av de 1231 löparna som stod före honom fast besluten att nagla sig fast vid andra svarta nackaryggar. Mycket riktigt så hade Järla vid andra tv-kontrollen alla fyra lagen bland de 50 bästa och Dannes gamla coolmaxtröja gick som tåget 14 sekunder bakom Vister i tät. Höll inte hela vägen då banläggaren hade hittat på gaffling på slutet. Tappade 20 min på lag 3.

Str 2 David Skantze
Maken till grova lår har inte Järla sett sen Christoffer Sandberg sprängde nylonbyxorna. Men Davves cyklelår trampade på bra med sikte på att ge svågern en match. Trampade förbi 180 lag och så var vi med i striden igen. Tappade 10 min på lag 3.

Str 3 Robert Hanning
Comebackerna comeback. Och han gjorde det sannerligen vid rätt tillfälle och insats. Här fanns många cykelmil även i de benen och under nattens mörkaste timme jagade Robban som ett villebråd i gamla tider. Växlade som 231 och tappade 8 min på lag 3.

Str 4 Fredrik Trahn
Lampa eller inte? Kastade av sig i sista sekund i de första morgonstrålarna. Kort och svårt, lugnt och fint. Utan bommar men med promenadfart. Tappade 11 min på lag 3.

Str 5 Torbjörn Engberg
Norrlandsexpressen som klassat ner sig från långa natten till kort och svår medeldistans. Tassade järnet som danskarna och plockade ytterligare 30 fina skalper och nu var vi under 200! Tappade 5 min på lag 3.

Str 6 Peter Höglund
Sicklaloppets starke man kom direkt med Stockholm Marathon i benen. Det bekom honom inte nämvärt, några småbommar dock men tappade bara ynka 6 min på lag 3.

Str 7 Don Staudte
Långtradarnas långtradare som abonnerat på långa natten och sista i Tiomila och Jukola det senaste decenniet. Bara maler på utan att tröttna, här mot världseliten en tidig morgon. Tappade 20 in på lag 3.

Slutligen placering 187 och det var nog ingen av oss som varit så bra placerad i Jukola någonsin! Vi hade grymt kul, firade ordentligt 100 år, lyckades inte slå lag 3 och njöt av hela helgen. Tyvärr hade tjejerna inget 100-årslag som vi kunde mäta oss mot.

Det ryktas om att Jukola ska gå i Rovaniemi 2020, då lär vi vara med igen! Men vi ses väl redan på 25-manna.

/Trötta Tranan, tt

Jukolalähtö2

Speak Your Mind

*

9 − nio =