Jubileumslaget börjar ta form

 

lager

Jag fortsätter att fira Järlas 100 årsjubileum på mitt eget sätt. Efter Flyktingloppet hemma hos Ragge är det nu dags för nästa celebration – Järlas jubileumslag på Jukola. Eller som det står i startlistan ”Järla 100 år”. Tungt lagnamn.

På bilden (träningsläger i Norrbotten 1994 efter Jukola i finska Lappland) finns grundstommen i laget som presenteras här. Idén med ett jubileumslag på Jukola föddes på någon av Sicklaloppsgruppens beryktade kvällar på stan förra året. Men det har varit svårt att kvala in i laget och nu efter en del avhopp av bland andra Erik Wiberg och Benke Hall så ser laget ut så här:

* Vi inleder med Danne Engberg på första. Har gått hårt på GöteborgsVarvet och Stockholms Brantaste och är sugen på fart och karthjälp. Laddar med maran imorrn.

* Davve Skantze trampar på på andra med grova cykellår, laddar med en veckas cykling på Sicilien.

* Tobbe Engberg kör långa natten, Norrlandsexpressen har fått ordning på kartkänslan jämfört med lägret 1994.

* Undertecknad får smörsträcka såklart. Kort och kuperad. Träningsprodukt.

* Det finns talanger och det finns talanger. I Järla har vi Erik Andersson och Elin Hemmyr Skantze. Men även de har sina övermän i talanger i form av Erik Wiberg och Robban Hanning. Robban tar femte och slipper förhoppningsvis ”Kronogårds-kollapsen” på bilden ovan.

* Skidorienteraren från Nora, Peter Höglund, Sicklaloppets starke man laddar också med  maran för att palla den långa sjätte sträckan. Tränar mycket i det fördolda med oanad kapacitet.

* Och så har vi långtradarnas långtradare Don Staudte som prenumererat på långa natten och sista på Tiomila och Jukola de senaste decennierna. Jubileumslagets lokomotiv.

Du kommer såklart att kunna följa vår framfart i Kuopio på bloggen. Kanske vi till och med dyker upp innan dess på Jukolatestet och KM nästa vecka.

/tt för ”Järla 100 år”

Comments

 1. Blir det någon efterrapport?

 2. Lasses Järlajacka är ju underbar. Lila accentfärg till vinrött och svart – Suveränt!!

 3. Följ våra dam och herrlag på Venla och Jukola
  Damer start 13:00
  Herrar start 22:00
  http://www.jukola.com/2014/sv/

 4. Wiberg says

  Minnena från denna resa växte sig starkare igårkväll när jag såg dokumentären om fotbollsvm-94. Vill minnas att vi såg matchen mot Kamerurn i Luleå på vår väg till Sodankylä(Jukola).
  Starkaste minnet för mig är Jukolas TC, eller ”arena” som det numera brukar kallas vid dessa stora orienteringstävlingar. Detta TC var nog mer arena än vad någon arrangör har lyckats skapa till idag. Sodankylä ligger som bekant sjukt lång norrut, inte den bördigaste platsen, varför ängsmark lyser med sin frånvaro. Hur löser man TC-frågan då? Jo eftersom man bara har skog så kalhygger man. Hela TC var kalhyggt och fint tillplattat med härlig bark att mysa runt på. Ingen lera här inte. Alla broar som behövdes platsbyggdes av de furor som fällts. Inga skrangliga tillfälliga stålbroar med lastpallar här inte. Jukolas TC andades KVALITET, en kvalitet som sedan aldrig skådats.

 5. Lollo Hanning hade fixat en helsponsrad minibuss med takbox via obskyra kötthandlare i Slakthusområdet, därava den uppstripade hamburgaren. Vi hade också kartongvis med korvar och hamburgare i takboxen tillsammans med skidor då vi brände av ett pass uppe på Stenkenjokk.
  Lägret började med att sträckköra 150 mil till Sodankylä i finska Lappland för Jukola. Grym terräng, nästan kalfjäll på långa natten, minns luddigt att Erik eller Tobbe sprang över en sjö eller nått. Sedan träning i Boden, Älvsbyn, Arvidsjaur, Kronogård, Stenjokk för att avsluta med fjällträning hos Ragge i Gäddede. På hemvägen drog vi förbi Vålådalen på midsommar och körde tävlingar där, var ganska slitna…. Grymt kul hade vi i alla fall!

 6. Hamburgaren på bakskärmen ser ut att kunna sitta fint efter ett hårt lopp.

 7. Kronogård says

  På bilden: Christoffer Sandberg, Torbjörn Engberg, Robert Hanning, Fredrik Trahn, Lasse Göransson, Micke Brandt, Cathy Hogg, Erik Wiberg vid en träning i Kronogård utanför Arvidsjaur.

 8. Peter Höglund sprang på grymma tiden 3.15! #jukolafrossa

 9. Dan Engberg som vart med mycket och tränat senaste halvåret sprang Stockholm marathon idag på 2.45! http://results.marathon.se/2014/?content=detail&fpid=search&pid=search&idp=9999991386F59400000546A4&lang=SE&event=STHM

 10. Nisse Nilsson says

  Tranan – friska gärna upp våra minnen genom att ge oss namnen på personerna på bilden.

Speak Your Mind

*

ett × ett =