Camp Ragge – Gäddede

muruhatten

Så har vi intagit Raggebo på Storgatan i Gäddede ännu en gång. Fick den mjuka sängen den här gången. Här har jag varit många gånger, sommar och vinter och känner mig lite som hemma. Första gången som 18-åring på Fjällorienteringen, sen dess ett antal gånger med tung träning, tävling, skidåkning, fjällvandring, fiske och trevliga dagar och kvällar hemma hos Ragge.

Sent igår kväll öppnade han dörren för oss efter 80 mil i bil och bjöd på traktens delikatesser i olika former. Ragges rum ”ishavet” är kvar och den ”australiska bungalowen” i källaren känns igen. Numera får man också duscha hur länge man vill.

ragge

Idag blev det skidtest upp på Muruhatten i galet bra vårvinterväder inför Flyktingloppet. Maria tävlar imorrn och Benke och Tranan på söndag. Ragge och Jonas sköter om oss. Men det ryktas om snöblandat regn på söndag, kan blir svårvallat. Hompen vad la du för valla i sörjan på König Ludwig? Imorrn blir det i alla fall skarklister.

Dock går åsikterna isär om vem i Järla som gjort det bästa loppet i Flyktingloppet genom tiderna! Bäst tid, bäst placering eller det bästa loppet? Är det Torgny Carlsson, Harald Stjernström, Tobbe Engberg eller rent av Ragge själv? Allra tröttast någonsin uppför Muruhatten är enligt Ragge i alla fall Henke Stjernström.

Ragge har i alla fall alla Järlas lag till Tiomila klara, oavsett vad Axel, Hasse och Hemmyr säger!

/tt

spartest

Comments

  1. Henke Stjernström says

    Hm! Är det ett långfinger vi ser på bilden Ragge!? Hörde att Trahn försökte vinna titeln ”tröttast uppför Muruhatten”. Tyvärr, den behåller jag några år till.
    H

Speak Your Mind

*

1 × fyra =