”Ett härligt gäng som har roligt tillsammans”

josefinblogg

Namn: Josefin Persson
Ålder: 26
Tidigare klubbar: Tullinge SK
Bor: Södermalm
Sysselsättning: Jobbar som Management Trainee på Flexpay.

 

Bästa meriter:
Satsar mest på stafetter och sprint och det är väl även där jag har mina bästa resultat.

Du har tränat en del med Järla sista tiden och kommer nu att tävla i svartvitt! Berätta om beslutet. Varför just Järla?
Jag har under flera år haft väldigt bra kontakt med Järla och känner många i klubben. De träningar jag varit med på innan har alla hållit hög klass och sammanhållningen i gänget har varit grym. När jag väl bestämde mig för att byta så var valet därför väldigt enkelt. Att Järlagården dessutom ligger väldigt bra till och att ha sin sambo i klubben är ju också väldigt stora plus!

Vad har du för bild av om Järla?
Ett riktig härligt gäng som har mycket roligt tillsammans men ändå är seriösa och satsar stenhårt. En klubb som också har ett otroligt stort engagemang från övriga i klubben för att man ska kunna prestera på topp.

Favoritsträcka i stafett? 
Egentligen allt utom sista. Har ofta sprungit förstasträckan i stora stafetter, den gillar jag allra bäst.

Styrka och svaghet i orientering?
Jag är ingen person med stor talang för varken orientering eller löpning, får ingenting gratis. Måste träna mig till all framgång. Men jag ger aldrig upp och det är nog en av mina största styrkor och anledningen till att jag kommit tillbaka från skador sen jag var 15 år. Och om det är något jag har talang för så är det just att jag har ett huvud för att träna (på gott och ont med tanke på mina svagheter…).

En av mina största svagheter som orienterare är att jag har väldigt lätt att bli skadad, vilket gör att jag i långa perioder inte kunnat springa alls. Det som får lida mest då är tekniken då fokus ofta ligger på att bli löpstark igen fort. Därför har jag ofta sprungit fortare än jag orienterat. Något som aldrig fungerar.

Teknikmässigt så är mina styrkor oftast i relativt öppen terräng. Kan både vara flackt och kuperat, gärna fjäll eller tallhed. Orienterar oftast bäst i hög fart du fokus är på max, vilket förmodligen är anledningen till att jag älskar att springa stafett och sprint.

Något som jag måste bli mycket bättre på är att orientera och hålla riktningen i diffusa områden och när det är grönt och att det inte går att springa på. Tappar ofta flytet i orienteringen om jag tappar flytet i löpningen.

Nattorientering eller dagorientering?
Dag. Men börjar tycka det kan vara rätt mysigt att träna natt. Ibland.

Hur började du med orientering?
Born and raised till det.. Till en början inte speciellt intresserad av annat än att bygga kojor, träning var aldrig något som lockade speciellt mycket. Först när jag skulle på orienteringskonfaläger och min kära storasyster sa ”Ingen vill va kompis med den som är sämst” började jag träna. Hela hösten och våren tränade jag helt plötsligt fem dagar i veckan med Sofia Karlsson och Anna Ställberg och kom till lägret bättre tränad än nånsin. Det var första gången jag fick en kick av att vara bra, och att andra tyckte jag var bra. Sen dess har jag älskat all form av träning och tävling.

Comments

  1. Kul, välkommen till Järla!

  2. photoObserver says

    Really nice photo!

  3. Välkommen Jossan!

Speak Your Mind

*

5 × fem =