Dålig reklam!

bildEfter en operation i höstas har jag ägnat mycket tid åt vandringar i Nackareservatet och förundrats över hur många kontrollskärmar som hängt kvar  hela vintern. De flesta är märkta med skolors namn, men en och annan är också från orienteringsklubbar. Järlaskärmar har jag naturligtvis tagit hem.

I går hittade jag skärmen på bilden en meter från stora stigen söder om Sicklasjön och cirka 30 meter från Nackanäsbron. Den är ordentligt märkt med vårt klubbnamn och med datum 9 april 2013. Massor av människor måste ha passerat den och förundrats över hur slarviga orienterare kan vara. Många Järlaiter måste också ha passerat utan att reagera.

Nu ligger skärmen i min soptunna eftersom den var så trasig att det inte finns någon möjlighet att laga den. Drygt en femtiolapp i soptunnan. Många bäckar små!

 

 

 

Comments

  1. tranan says

    Bra förslag!

  2. Nisse Nilsson says

    Tack för förslaget David! Det känns angeläget. Under en promenad Dammtorp – Björkhagen – Kärrtoprps IP – Dammtorp i höstas räknade jag till 35 skärmar och då lämnade jag inte de stora stigarna.

  3. David Bejbom says

    Det sitter ju sjukt mycket kontrollmarkeringar i skogarna. Inte bara skärmar utan även reflexer etc. Kanske är läge att samordna med grannklubbarna och ta varsitt område att ”rensa” i Nackareservatet?

Speak Your Mind

*

2 × fem =