Välkommen Emma!

emmablogg

Namn: Emma Klingenberg
Ålder: 21 år
Tidigare klubbar: OK Pan Aarhus, Faaborg OK
Bor: Aarhus, Danmark
Gör: Jeg læser til lærer vid Århus universitet

 

Bästa meriter:
Det er på sprint-distancen jeg har vist størst styrke. I 2008 blev jeg junior-verdensmester i sprint, og i 2011 blev jeg nummer seks på VM sprint i Frankrig, mens jeg stadig var junior. Siden 2011 har jeg været i top seks i en World Cup ni gange. Alle gange har været på sprint.

Jeg kan godt lide sprint, men skov-distancerne betyder mindst lige så meget for mig! Sejren i Venla 2013 med OK Pan Aarhus er noget jeg altid vil huske!

 

Ni har besökt flera svenska klubbar och valt Järla, varför?
Ja, det er rigtigt, i oktober besøgte vi både Lindingö, Falun, Halden og Göteborg. Efter nogle dage i Lindingö var jeg næste overbevist: Det skulle være Stockholm! Men beslutningen skulle ikke blive let. For da vi kom til Falun, blev vi mødt med en utrolig venlighed, og jeg følte mig hjemme med det samme. Siden drog vi til Halden, hvor vi blev præsenteret for et meget stærkt klub-set up. Klubtræningen fra klubstugan på Höyås er noget af det mest imponerende jeg har oplevet! I Göteborg følte vi os også meget hjemme, da vi har været der flere gange på træningslejre.

Så da vi kom hjem til Danmark, stod vi med fire meget forskellige, men alle rigtig gode alternativer. Efter nogle uger besluttede vi omsider, at det skulle være Stockholm. Byen har det, vi havde brug for: Krævende terræner, godt træningsmiljø, mulighed for studie i byen (Thrane) og gode flyforbindelser hjem til seminarer på lærerstudiet (Emma). Beslutningen om at vi ville skifte til Järla traf vi først, da vi havde besøgt klubben i december. Der er primært to grunde til at vi har valgt Järla: 1) Klubhuset ligger lige ud til Nacka, og 2) det føles som den helt rigtige beslutning 🙂

Vad har ni för uppfattning om Järla, tidigare och nu?
Tidligere husker jeg Järla fra 10mila, hvor Olle har løbet nogle ret legendariske natture! Jeg kan huske danske løbere berette om, hvordan folk stod i klynger og ventede på, at Olle skulle komme forbi. Eller viste jeg ikke så meget om klubben på forhånd, andet end den var hjemsted for mange nordmænd.

Under besøget i Järla blev vi rigtig godt modtaget. Det er fedt at møde en klub fuld af glade og imødekommende folk. På træningerne fik jeg god sparring af Järla-løberne, og jeg er overbevist om, at jeg kan lære noget af dem. Desuden er det mit indtryk, at klubben har et stærkt set up i forhold til ugentlige træninger, træningslejre og stafetter, og at sammenholdet blandt løberne er rigtig godt. Jeg glæder mig til at blive en del af Järla!


Varför vill ni byta miljö?
Som nævnt er jeg en stærk sprint-løber. Men jeg drømmer om at blive mindst lige så stærk på mellem og lang, for jeg har altid elsket at løbe i skoven! Jeg er rigtig glad for at bo Aarhus; træningsmiljøet er fantastisk og træningsoplægget er meget professionelt. Men jeg føler også, at hvis jeg virkelig vil rykke mig på skovdistancerne, må jeg opsøge mere krævende terræner end dem som findes rundt om Aarhus.

Vad ska du studera i Stockholm?
Jeg læser til lærer i Aarhus. Når vi flytter til Stockholm, skal læse på fjernstudie fra Roskilde. Jeg skal altså modtage undervisning på internettet, og ind imellem skal jeg hjem til Danmark til intensive seminarer. Jeg er spændt på, hvordan det kommer til at fungere, men umiddelbart lyder det som en fin løsing.

Vilka känner ni i Järla sedan tidigare?
Jeg kendte Olle Boström lidt fra tidligere. Ellers vidste jeg at både Anders Holmberg og Karolin Ohlsson løber for klubben.

Ambition och målsättning, individuellt och i stafett?
Da jeg var yngre sagde jeg, at mit største mål var at vinde O-ringen i D90. Underforstået: Jeg håber, jeg kan løbe orienteringsløb resten af mit liv, for det er det bedste jeg ved! Derudover har jeg en målsætning om at tage en medalje på sprint til VM 2014 i Italien. På sigt går jeg efter at blive en af verdens bedste orienteringsløbere på alle distancer.

På stafet har jeg sammen med dameholdet i OK PAN opnået flere gode resultater. Dog har vi endnu ikke vundet 10mila, og det er noget jeg helt sikkert gerne vil prøve en dag!

Favoritsträcka i stafett?
Jeg har et særligt forhold til førsteturen. Der er altid en helt speciel intens stemning i de sidste minutter inden start, som kan give mig kuldegysninger, adrenalin og et smil på læben.

 

Styrka och svaghet i orientering?
Mine to største styrker er min fysik og selvtillid. Jeg har ofte vist, at jeg er stærk i mand-til-mand situationer, og jeg har altid lyst til at vinde! Desuden er jeg rigtig god til at løbe nedad bakke 🙂

Hvis jeg skal pege på et sted, hvor jeg kunne blive meget bedre er det først og fremmest orientering i detalje-rigt og teknisk krævende terræn. Jeg vil gerne have en bedre kortforståelse, så jeg kan læse kortet hurtigere og mere præcist.
Nattorientering eller dagorientering?
Hm… dagorientering. Men det er også sjovt at løbe om natten.

 

Hur började ni med orientering?
Hele min familie (mor, far, mine tre søskende og jeg) begyndte at løbe i 1998 da jeg var seks år. Jeg kan faktisk godt huske min første børnebane; jeg kunne se på kortet at første post var en pære, så jeg kiggede rundt i træerne efter en rigtig pære.

Emma du är verkligen välkommen till Järlafamiljen!

/tt

Comments

 1. Vad roligt att Emma och Thrane är med, välkommen!
  Bra att du gå hem från jobbet AA,
  det är en aning långt för min del här i Bangladesh.

 2. Reatider nu.
  Jag går hem från jobbet (som flyttat ytterliggare 5 km från Saltis) om Järla ställer upp med ett lag på Tjoget.
  Tävlingen (20 Str) – första helgen i juli går i Småland.

  Kanske debuttävling för Tuborg&Carlsberg?

 3. Vadslagare says

  Kanske får vi äntligen se Asplund tvingas gå hem från jobbet!

 4. varmt välkommen!! blir en riktigt skön utmaning för killarna att slaa tjejernas slutplacering paa tiomila… 😉

 5. Emma Klingenberg – en Role Model inom orienteringssporten

 6. Varmt välkommen Emma!

 7. Dejligt. Välkommen Emma!

 8. velkommen!

 9. Otroligt roligt, varmt välkommen till oss!

 10. Sjukt kul! Välkommen!! 😀

Speak Your Mind

*

10 − 2 =