Rapport från Landslagsläger i Halden

I slutet av förra veckan arrangerades HOT (Halden Orienteering Tour) i Halden. Sveriges landslag hade i samband med detta landslagsläger, där två av Järlas tre svenska landslagslöpare var på plats, Karolin Ohlsson och Olle Boström. Även Martin Vister och Mats Nordbröden som kommer från Halden, passade på att vara med på det välarrangerade träningslägret som Halden SK bjöd på.

2016 går VM i Sverige och Strömstad, bara någon mil över gränsen från Halden. Terrängen är mycket likt det vi var iväg och tränade på nu, och trots att det låg en del snö i skogen, fick vi bra träning mot vad som väntar om två år.

Rapporterna från lägret är att alla Järlalöpare såg starka ut. Karro var snabb på svenskarnas löptest och om jag minns rätt hade hon bäst tid av alla. På nattcupen som gick på fredagkvällen kan man se GPS här, och se hur Karro är uppe och styr bra innan hon slår sönder kompassen.

Kartor från lägret kan man se i Martins kartpärm. Martin visade på sista dagens Day-cup att vinterträningen går fint och slog de flesta av de svenska landslagslöparna.

På lördagen arrangerades även en intressant inomhusorientering. Annorlunda orientering och klurigare än vad man kan tro. Här kommer en karta att fundera över för bloggens läsare.

AA

 

7C02520D4N0707

 

Bilder lånade av Halden SK. Foto Bjørn Johannessen /KONDIS

Samt avslutningsvis en film gjord av Mats lillebror Peter Nordbröden

2014 har börjat på ett bra sätt. Nu jobbar vi på! Järla100 ska bli ett år att minnas!

/Olle

 

Comments

  1. Inomhuslöpare says

    Grym karta!

  2. motionär says

    Vacker syn igår på skogsintervallerna med så många lampor i skogen och häftigt att se hur fort elitlöparna springer!

Speak Your Mind

*

tre × fem =