Holmberg startar i kombilaget

Anders Holmberg har tagit med sig 20 av sina klubbkompisar från OLV Baselland till en Stockholmsvecka och start i 25-manna. Det blir ett kombinationslag med Järla där Anders kör första sträckan.

Vad betyder samarbetet mellan Baselland och Järla för dig och klubbarna?
Jag och även flera andra löpare i OLV Baselland har ju tävlat för båda klubbarna i olika länder sedan en längre tid, och efter ett tag kom idén från Järla att skapa ett mer organiserat samarbete. Detta för att ytterligare stärka möjligheten för bade Järla och Baselland att lära av varandra och underlätta att åka på tävlings- och träningsläger i respektive länder. Främst har vi haft som fokus att inrikta arbetet mot ett utbyte pa ungdoms-, junior- och elitniva. Nu är det med 25-manna första gången som det också är ett samarbete mer på motionsnivå.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter i samarbetet?
Jag tror att det finns stora möjligheter. Vi kan säkerligen ytterligare utöka utbytet – alltså att ännu fler löpare från Sverige kommer till Schweiz på läger, eller vice versa. Men man skulle också kunna titta över möjligheten att utbyta andra erfarenheter, till exempel för arrangemang – här är båda klubbar i absolut toppklass i respektive land. Det ska dock finnas tid till det hela, men det finns säkerligen utrymme för ytterligare synergier!

Hur är din form/skadeläge?
Min form är inte dalig eftersom jag tränar på relativt hart, tyvärr måste jag köra mest alternativ träning just nu. Det blir mer tid på cykeln och i gymmet än med löparskorna på foten. Tanken är att 25-manna blir säsongens sista tävling, sen ska jag ha träningspaus! Det innebär en vecka helt utan träning, två veckor därefter med alternativträning. Under tiden hoppas jag behandla och få ordning på min hälsena som gjort ont sedan strax innan VM i juli.

Du springer i kombinationslaget Baselland/Järla på 25-manna, varför?
Vi sag det som en rolig grej att springa 25manna i OLV Baselland och satte vid förra årsmötet upp ett mål att ha med ett lag på 25-manna. Till en början hade vi ett väldigt bra och fullkomligt lag, men tyvärr har vi haft en hel del återbud på grund av skador. Nu har vi ett schysst kombinationslag med Järla vilket är bra och går väl ihop med vårt vänklubbssamarbete.

Hur summerar du ditt 2013?
Ett väldigt bra år. 2:a på Silva League var en hit, 2:a på VM-stafetten var en hit, 6:a på Tiomila en hit, 9:a på Jukola en hit, 11:a på VM långdistans helt OK. Jag har återigen kunnat vinna medaljer och bra placeringar, vilket känns bra! Att jag nu sliter med en ond hälsena och en misslyckad höstsäsong är mindre bra.

Hur är ditt liv i Schweiz vid sidan av träningen?
Fullt ös! Jobbar och bor i Basel, förut jobbade jag 70% nu 100%. Ska lägga upp en planering inför nästa år – slutsatsen är iallafall att det alltid finns något att stå i; jobb, träning eller socialt!

Vad har du för mål och funderingar för 2014 för dig och Järlas möjligheter?
Mål nummer ett är utan tvivel VM i Italien! Sen vill jag springa bra på Jukola och Tiomila med Järla såklart! Jag tror att vi har jättegoda möjligheter, som alltid gäller det dock att alla gör jobbet som krävs att uppnå det vi vill uppnå. Framgång kommer inte gratis, det finns bara en väg dit – hårt arbete och kul på vägen.

/Tranan

Comments

  1. Nisse Nilsson says

    Det är lätt att glömma de många fina placeringarna efter höstens skadeperiod, men Anders säsong 2013 var ju strålande bra!
    Nu blir det spännande att se om Anders är första Järlalöpare in på förstasträckan på lördag.

Speak Your Mind

*

femton − fyra =