Mattias har bestämt sig – välkommen!

Namn: Mattias Millinger
Ålder: 29
Bor: Hammarbyhöjden
Född var: Västerås
Tidigare klubbar: Västerås SOK (moderklobb) och senast OK Linné
Sysselsättning: Energicontroller på Locum
Familj: Flickvän Elsa Jansson och mamma, pappa, bror och katt


Meriter?
1:a SM långdistans 2010, 2:a 2007, 1:a SM stafett 2010 och 2007. Tre Elitseriesegrar. 10:a VM sprint 2009. Några JSM guld och 1:a JVM stafett 2004.

Orienteringsbakgrund, hur, var, när och varför började du med orientering?
Det var min bror som egentligen började med skidor, men det fanns så lite snö i Västerås så därför började han med orientering istället. Han drog med hela familjen och gjorde att jag var med på min första orientering när jag var fyra år.

Varför orientering?
Till att börja med för att familjen började, men som liten tyckte jag väldigt mycket om naturen och vara ute i skogen. Dessutom tycker jag om att träna och det blir ju en väldigt bra kombination att göra det i skogen.

Andra sporter?
Som liten spelade jag en kort tag fotboll, jag åkte mycket skridskor och spelade bandy på planen nära där jag bodde. På senare tid har jag kört lite friidrott (löpning) för att bli bättre på att springa.

Styrka som orienterare?
Mitt huvud. Jag ger ofta allt och det är inte sällan jag kommer tillbaka från en tävling och är helt slut. Gäller även träningar även om jag försöker att inte ta ut mig för mycket på dem.

Varför Järla?
Dels för att jag bor i Hammarbyhöjden nära klubbstugan och Järlas träningar. Men givetvis också för att det är en bra klubb med ett bra elitgäng som puschar varandra till att utvecklas.

Vad kommer du att kunna bidra med som löpare och person i Järla?
På stafetterna ska jag försöka vara en stabil löpare på slutet som bäddar för att skicka ut en sistasträckslöpare i tät. Annars är jag en positiv person med ganska mycket erfarenhet som jag hoppas att jag kan föra över till de andra löparna. Jag har även jobbat som tränare så jag kan kanske komma med lite tips.

Vad har du för uppfattning om Järla?
En av de bästa klubbarna i Sverige med bra förutsättningar. Järla har möjlighet att placera sig högst uppe på alla stafetter, på både herr- och damsidan. Dessutom är det en trevlig och familjär stämning i klubbstugan och det känns redan som om jag varit klubbmedlem länge.

Sen finns ju uttrycket ”Varför alltid Järla?” och utifrån har jag tänkt Järla som en kaxig stockholmsklubb med svarta kläder. Vilket stämmer ibland…

Vad har du för träningsfilosofi som passar dig?
Tidigare var filosofin att alltid ge max på varje träningspass. Men nu är jag lite mer erfaren och tänker att det är bra att välja sina pass. Köra hårt på kvalitetspassen och lugnt för att dryga ut träningen.

Du har haft en del skador, berätta. Hur ska du göra för att undvika dem i fortsättningen?
Ja jag har haft en del skador, men inte så många ”vanliga” överbelastningsskador. Utan jag har snarare en tendens att trilla och slå mig. Jag vet inte vad det beror på men jag kanske är lite klantig. Men jag ska försöka att undvika att hoppa ned från höga trappor, trilla och få pinnar i benen och slå mig på andra sätt.

Ambitioner och målsättning?
Mina mål är att jag ska komma tillbaka i träningen efter en längre skadeperiod. (Jag trillade och fick en pinne i benet som opererades ut efter åtta månader). Jag satsar inte att komma med i landslaget som jag gjort tidigare utan snarare att vara bra på nationella tävlingar och stafetter. Ett mål är att jag vill komma med i första laget på stafetterna och springa bra där.

Favoritpass?
Långpass

Hatpass?
200 meters intervaller

Favoritsträcka på Tiomila?
Sista!

/tt

Comments

 1. Tordan says

  Jag hade hoppas på det här och du käner ju oss väl. Men du ser lite psykotisk ut? Hoppas att du mår bra! Välkommen Mattias!

 2. kaspar says

  nice! see you at Paques en Alsace!

 3. Göte (den sanna traktorgubben) says

  Vem försöker sno mitt alias?
  I vilket fall, kul att Mattias bestämt sig. Välkommen i den svarta dressen!

 4. Traktorgubben says

  Axl>>nää

 5. Jävligt kul!!!

 6. Traktorgubben says

  Mattias, vafan är min traktor???

 7. Petter says

  Mami, det här är fantastiskt! Med dig blir det alltid kul! Kyssar!

 8. anders says

  herzlich willkommen!

 9. Grymt skoj!! Välkommen!

 10. Välkommen! Riktigt kul!

 11. Nacka Hair says

  Mattias – du är alltid välkommen till oss

 12. Mvister says

  Härligt! Välkommen!!

 13. Morten says

  Willkommen!

 14. Nisse Nilsson says

  Varmt välkommen Mattias!

Speak Your Mind

*

12 − åtta =