17 tjejer på en ö utan älgar!

Missförstå oss rätt, vi har verkligen inget emot älgar. På hemmaplan delar vi mer än gärna vår skog med älgarna men ibland kan det vara kul att pröva något nytt. Att orientera i en skog utan älgar. Att orientera på Gotland!

En synnerligen regnig fredag begav sig 16 Järlatjejer + en inlånad Hammarbytjej till Gotland för att delta i Helg utan Älg som arrangerades av Garda IK. Efter en färjetur som kändes evighetslång, en god natts sömn samt en stärkande frukost var vi alla redo att kasta oss ut i den för dagen något dimmiga gotländska naturen. För vissa gick det bra, för vissa gick det ännu bättre och för vissa gick det… eh… mindre bra. Men nu är det ju inte resultatet som är det viktigaste en sådan här helg utan fokus ligger faktiskt på att ha trevligt. Och trevligt hade vi! Lite turistande i Visby, en god middag och roligt sällskap – det kan ju inte gå fel!


Söndagen bjöd på solsken och en långdistans som tog musten ur flera av våra deltagare – men alla kom runt! Dessutom passade Ulla-Britta Hall på att kamma hem D80 i överlägsen stil.

Den tävling som dock gäller något är den interna tävlingen. Exakt hur reglerna ser ut är väl något oklart – det som var betydligt klarare var att Lena Jansson och Anna Curtius stod som lyckliga (?) segrare efter två dagars tävlande. Eftersom priset är att arrangera nästa års resa så var kanske inte minerna alltför glada hos dessa två men Gunilla Kreiss som hamnade precis bakom i resultatlistan var desto gladare!

Att 17 tjejer i åldrarna 28 till 82, med orienteringskunskaper allt från nybörjare till Lena Jansson med sin rutin, kan åka till Gotland och ha fantastiskt trevligt tillsammans är väl ett ypperligt bevis på Järlas bredd?!

Vid pennan, med hälsningar från oss alla 17, Kristina Osterling.

Comments

 1. Hanna Sabelström says

  Jag kan bara hålla med – Stort tack till alla för en fantastisk helg på Gotland! Vilket trevligt gäng och vilken inspiration! Nu vill jag springa fler tävlingar- och ta revansch på mig själv.:-)

 2. Anna-Lena Costermans says

  Tusen tack för en underbar helg, Annika, Jenny och alla ni andra! Det är häftigt att göra en sådan här resa med människor med samma intresse – en av mina favorithelger. Denna gång med ett åldersspann på 55 år(!) och såklart varierande orienteringskunskaper..nu blir det hård vinterträning… Ulla-Britta imponerar och är en stor inspirationskälla.

 3. Ulla-Britta i D80, vilken drottning!!!

 4. Nisse Nilsson says

  Vilket bra exempel på Järlas värdegrund. Trivsel, kamratskap, respekt, kvalitet och fair play verkar ha präglat helgen.

  Jag hoppas att några av Er som var med på resan kommer till Koskinen-kvällen i morgon onsdag och tar chansen att berätta.

 5. Lena Jansson says

  Tack alla härliga tjejer som bidrog till en minnesvärd ”Hälg utan Älg”. En resa till Gotland ger alltid mersmak. Som kommande arrangör ligger jag redan i startgroparna. Kanske finns det andra trevliga resmål den här tiden på året?

 6. Ylva Torbiörnsson says

  Tack ska ni ha alla för den trevliga helgen! Jag ser också fram till nästa resa.

 7. Anna Curtius says

  Jag håller med, det var verkligen fantastiskt trevligt! Tack Annika för bra ordnat allt och tack alla för härligt sällskap.

  Ser redan fram emot nästa år 🙂

 8. Anna Refors says

  Det har varit så trevligt. Stort tack alla tjejer!

 9. Anki Holmberg says

  Christina,vilket trevligt och ”målande” inlägg du har gjort!
  Ett jätte-, jätte- TACK till alla för en helt fantastiskt trevlig helg. Härligt att kunna umgås över generationerna.

Speak Your Mind

*

5 × 4 =