Tjoget 2013

Tjoget 2012 besöktes av Järlaspanare för att rekognosera och förbereda inför satsning på Tjoget 2013. Tävlingen kommer avgöras i fin terräng i Tjugosjö i utkanten av Lessebo.

Vad är Tjoget? En 20-mannastafett med enbart raka sträckor, där de första 7 avgörs på lördagen i dagsljus för att sedan se en omstart efter midnatt på sträcka 8. Gryningen brukar komma framåt sträcka 11 för att sedan låta de sista sträckorna möta dagen med målgång framåt 08.00. Förutsättningarna är att laget ska bestå av minst 4 damer, max 10 st H18-H40 och sträcka 3 är enbart ungdoms- eller gubbsträcka. Bor gör man i tält på fint smålandsgärde i närhet av TC och Tjoget brukar vara känt för att erbjuda bästa sommarväder.

Järla ämnar att göra debut i Tjogetsammanhang med bästa lag för att ge de stora klubbarna i söder (IKHP, Pan-Kristianstad, OK Orion m.fl) en hård match om de ädla placeringarna. Så boka in detta nästa sommar, går perfekt att kombinera med Gotlands 3-dagars.

Kolla in www.tjoget.nu och kom med förslag på hur du skulle formera laget i inlägg här under.

Speak Your Mind

*

tretton + tretton =