Seger i Kolmården!

Idag plockade Järlagrabbarna hem Kolmårdskavlen efter imponerande löpning rakt igenom. Håkon Westergård som gjorde sin första större stafett för Järla fick förtroende på förstasträckan och visade direkt vilken klasslöpare han, Håkon orienterade mycket bra och sprang snabbt så vid växling var Håkon ensam i tät och hade skapat en 56 sekunders ledning ner till klungan. Martin Härberg fick chansen att gå ut i ensam ledning och började bra, men vid första radion så gjorde Martin en miss och han var inte längre ensam, men fortsatte att springa bra och var med bra in till växling.

Erik Andersson och Martin Vister fick ta de två lite kortare sträckorna och det sprang också snabbt och stabilt, Erik plockade platser och kunde skicka ut Martin tillsammans med Södertäljes landslagslöpare Jonas Leandersson, Mats Troeng från Linné och Kent Ohlsson, även han från Södertälje. Leandersson satte högsta fart och Martin var den som följde bäst, med hög fart och bra orientering kunde han skicka ut en duktigt sugen Olle Boström på sista sträckan, 1.15 efter ledande Södertälje med Graham Gristwood på slutsträckan.

Vid första radion hade avståndet krympt, men bara med 10 sekunder, vid radio två var avståndet 26sekunder men vid förvarningen var det Boström som stämplade först och kunde tillsammans med sina lagkamrater springer i mål som segrare. 52 sekunder före Södertälje och 2.44 före OK Linné på tredjeplatsen.  GÖTT!!

Även lag 2 med Christian Kollberg, David Bejbom, Petter Jönsson, Peter Hemmyr och Espen Weltzien på sista sträckan sprang väldigt bra och placerade sig på en mycket fin nionde plats i en tävling med väldigt starkt startfält!

I damklassen slutade Järlatjejerna på en fin 5e plats efter en väldigt stark sistasträcka av Linnea Martinsson! Även Elin Skantze visar att formen är väldigt bra när hon idag sprang sträcka två och vann sträckan, imponerande!

Resultat; http://kolmardsdubbeln.se/files/2012/resultat_prel.html

Comments

 1. Dr Don svarar lika snabbt som Lucky Lukes skugga

 2. Dr. Don says

  Jag är ingen shrink, jag har doktorerat i kvantfysik

 3. Trevlig läsning på orienterare.nu. Järla med i ingressen på de tre senaste nyheterna..

 4. I min värld är detta Järlas största framgång efter årets Mila.
  Alla var ju där och vår taktik att springa stafett fungerade perfekt för båda lagen. Andra laget nia!? Stort!

 5. Mycket imponerande av Elin!

 6. Snyggt! Kuba visar hög standard i Polen: http://dkp.orienteering.cz/pe/soubory12/v3.HTM

 7. Dr Don>>Dr Phil har vi hört om, är du också ”shrink”?

 8. Bullmorsan says

  Grattis även till Linda Spjut Asplund som tog hem segern i D50 klassen på Nybro OK långdistans.

 9. Don Pedro says

  Vi noterar Också Kaspi…

 10. MartinV says
 11. Nisse Nilsson says

  Finns det en länk till tävlingen i Schweiz?

 12. Drottning Silvia says

  Kolla tävlingen i Schweiz. Världeliten på plats. jimmy gjorde det bra.

 13. Imponerande orientering, grattis!

 14. Don Pedro says

  Får Jimmy plats i Tiomilalaget??

Trackbacks

Speak Your Mind

*

14 − 11 =