Straff på övertid

Årets match och ett av de största derbyn som kan skådas genomfördes i fredags eftermiddag på anrika Stad de Tessin i stadsdelen Östermalm, IFK Lidingö stod än en gång face to face med Järla Orienterings hårda män. De senaste årens matcher har alla slutat i Järlaseger och så även i år. När domaren blåste av matchen föll spelarna ner på plan, trötta och glädjegråtandes efter ett osannolikt drama!

Ön kontrollerade stor del av matchen och hade länge greppet med siffrorna 3-1. Men efter en utskällning från tränarstaben i paus kraftsamlade Järlas lejon och kunde i 87:e minuten kvittera till 3-3 genom ett klassmål på volley av David Bejbom. Lidingö svarade blixtsnabbt med att göra ett mål på kontring, inte mycket tid kvar att spela på nu. Allt på offensiven och utdelning igen, nu på nick genom Petter Jönsson. Klockan tickade på mot förlängning när Järlas mittfältsmotor David tuffade på in i straffområdet. Då händer det, domaren pekar på straffpunkten efter en brutal kapning av Lidingös norgeprins. Matchen kan avgöras till Järlas favör efter en snedsparksträff som blir otagbar för de blåas målvakt, 5-4 till Nackas stolthet är ett faktum!

Järlas lag innehöll: Martin H, Petter H, Petter J, David B och bröderna Jan och Dan. Coach Johan A och manager Hence C.

Bilden som följer är från premiärvinsten anno 2008, enligt kännare fortfarande Järlas smutsigaste laguppställning: