Sommarbild nr 7

Comments

 1. Hasse Holmberg frågade mig vid 10MILA om jag kunde ordna ett test inför Jukola, med mina Pålamalm-kojor som ”TC” – och det tror jag går nog mycket bra för min del. Meddela gärna önskemål om datum etc.
  Den 1 juni arrangerar jag motsvarande Jukola-test för Tullinge SK, med 3 banor: en på 10,5-11 km, en på ca 7,5 och en (extrabana) på cirka 5 km.
  Det slår mig att man kanske skulle kunna samsas om detta, dvs att Järla och Tullinge kör sina testlopp vid samma tillfälle? Om det blir lite mer befolkat i skogen söder Getaren blir det ju en aningen mer av kavlekänsla kanske…
  Vad sägs? Ring gärna 070 4412 496
  (Jag fixar Sportidentenheter etc) och möjlighet finns till såväl bad som varmvattendusch, samt fika på nybyggd veranda.
  (PS – Denna kommentar postad mot en bakgrund som är klart svartare än Jukola-natten. Vet inte vad jag egentligen skickar iväg, men man får väl chansa. Det är min enda småsura åsikt om er annars fantastiska hemsida….

 2. Nisse Nilsson says

  Resultaten finns nu på Vinterseriens hemsida.

 3. Tveklöst bjöd Järla på bästa Vinterserien på länge – perfekt ordnat skubb där snön inte hade huvudrollen. Men nu undras det var resultaten tog vägen? Jag bev uppringd av en entusiastisk veterandeltagare som ansåg mig delansvarig(!) och som påstod sig vara ”oerhört förvånad”, ”databiten sköttes ju av unga grabbar!”— Bara så ni vet…
  (För övrigt ser jag att det ligger kvar ett konstigt oavslutat inlägg från 30/12 av mig. Deleta det gärna, den som kan)

 4. Det där är en riktig sommarbild!

 5. Vad kul! Med inlägg från en sådan tung och tänkande orienterings profil!
  Så jag instämmer med Nisses: Välkommen till vår blogg Sverker!

  Och som tur är, att det fortfarande ganska långt emellan 3000 m på bana och långa natten folk!

 6. Nisse N: Goda kartnyheter! Och kartritarna torde vara kompetenta…

 7. Morten Jarvis Westegård leder sin klass (herrar A Kort) i Swiss O-Week efter fyra etapper. Tre raka etappsegrar!

 8. Hej Sverker och välklommen till vår blogg!

  Revidering av kartan i området närmast Järlagården kommer att ske under hösten.

  Jag kan också berätta att vi med stöd av Idrottslyftet tar fram ett antal så kallade ”spontankartor” i skala 1:1000 och något förenklade. En sådan karta över området närmast Järlagården används sedan i vintras i klubbens utbildning och omdömena är positiva. Tanken är också att kartorna skall användas för att sprida intresset för orientering.

  Just nu pågår ritande av sådana kartor vid Hellasgården, Brotorp och över ytterligare ett område nära Järlagården. Olle Boström och Johan Runesson ritade den första och nu jobbar Karolin Ohlsson med projektet.

 9. AYO>>Espen är en unguided Missile

  Sverker>>han med alias Jimmy sprang 5000m
  På 14:30 nyligen

 10. Sverker>> 8,43 på tävling för många år sedan. Även espens tid är på tävling ( bislett).

 11. När jag nu tagit mig friheten att kommentera i blogg som hör till mina idolklubbar:
  – Vad tycker ni om kartan över er ”hemtrakt”? Hur ska man hantera det faktum att där t ex vimlar av stigar som, särskilt enligt vissa hellenska mått, borde vara utsatta? Skulle kartan revideras i den riktningen kanske orienteringen kring er klubbkåk bli ointressantare (mindre av ”stigfinnande”, dvs det där gammalmodiga idealet att en orienterare ska kunna ana var det finns löpbara stråk/stigar)?
  Har Järla förutom elitlöpare kartritarstjärnor på gång som kanske skulle vilja förnya hembygdsbladet – t ex också göra en variant i 1:5000..?!
  Och kommer hela den här gamla infekterade diskussionen om kartskala om ganska få år vara överspelad – om t ex Thierry G. får rätt (se intervjun med honom i senaste numret av Skogssport).

  8.45 på 3000 m är fruktansvärt bra med OL-mått – vad har Anders Holmberg för personbästa?

 12. Espen sprang förra veckan 3000meter på 8.45, är det bara Holmberg som har bättre tid än norsken eller vad har våra andra löpare för pers?

 13. Tack för dina synpunkter Sverker. Det blir 100% nästa gång. /Peter Sandström

 14. Barbaro Malisova har ett pris efter Mastloppet 19/7 (ett ex. av Tiomilaboken ”Långa nattens folk”) – överlämnas på lämpligaste vis, vid tillfälle (jag kan posta boken, men adressen?). Se även http://www.hellasorientering.se

  Tack för trivsamt skubb på bra bana (C) vid Sommarserien ikväll. Vill dock gnälla en aning över placeringen av vissa kontroller (exempelvis K50 satt inte vid östra foten utan vid södra, och i en stor gran vars grenar skymde sikten för en åldrad typ. K32 satt vid västra foten, inte norra).
  Nåja, bagateller, men ni vet – dom här skubben samlar ju många entusiaster, så låt dom vara 100-procentigt entusiastiska i fortsättningen, inte bara 99-procentigt…).

Speak Your Mind

*

tio + 20 =