Kesäkuva numero 11 – på gränsen

Muovio älv har strömmat mellan Finland och Sverige sedan 1917. Tidigare strömmade den samma älven mellan Sverige och Ryssland i exakt samma ställe! Spännande, men författaren är nöjd med nuläget.
Mannen på bilden har tillbringat hela sommaren i Finland. Livet har innehållit massa uppförsbackar men det finns alltid lättare och snabbare terräng efter en tuff klättring. Nu är han på gång och det är lätt att springa på fjällstigen: hjärtat måste slå endast 122 gånger under en minut när man springer en kilometer under 4.30. Okej, det är ingenting jämfört med Espens 3000m men ändå någonting.
Tunturisuunnistus – alltså finska fjällorientering avgörs också nu vid Pallas (som ligger 20km från gränsen)
Om ni har ingenting att göra under helgen, så kan ni följa J-V:s och Outis resa på fjällen genom GPS-seuranta. Om ni har någonting att göra under helgen, så kan ni glömma det och istället följa J-V:s och Outis resa på fjällar genom GPS-seuranta.
http://www.tulospalvelu.fi/gps/
Länken borde utkomma på lördagsmorgon. Gemensam start kl. 14 (finsk tid). Vår klass är HD som innebär att tvåmannapatrullen måste ha minst en herr och en dam. Jag är mannen och Outi är damen, om ni inte visste det tidigare.
Trots att jag bor i Finland, skulle jag vilja springa för Järla under hösten. Orsakerna står nedan:
1) Jag gillar springa med Järlatröja
2) Jag gillar medlemmar i Järla
3) Jag vill springa SM-tävlingar i Sverige
4) Jag har skitranking i Finland så det vore svårt att gå vidare till A-finalen på sm-kvaltävlingar i Finland
5) Jag vill vinna 25manna!!!! (Nu har jag en chans!!!!!)
6) Titta på bilden: solen skiner från Sverige! Och det känns bra!
-Juho-Veikko-

Comments

 1. 25-manna – vi går för segern!

 2. JV>> I think you get the rivername wrong. It’s Muonio Älv. Sorry

 3. J-V skön rapport, kör hårt i fjällen!

 4. Hmmm…
  Vad hände vid kontroll 4?

 5. Kul J-V, Welcome back!

 6. Grymt jv, kör hårt!!

 7. Fin rapport! Heja J-V och Outi! 🙂

 8. JV>>du är alltid välkommen

 9. JV, dina ord värmer. Du har skapat finsksisu i järla och hoppas du får igång kroppen nu till höstsäsongen!

 10. Jag fick underlaget till detta inlägg från JV per mail och han bad mig lägga in det. Jag har inte lagt in bilder tidigare och ”lyckades” få med JV:s bild två gånger. Ni ser alltså inte dubbelt.

  Lycka till på fjällorienteringen JV!

  Det gläder mig att Du vill springa för Järla även i höst och särskilt glädjande är ambitionen att vara med och vinna 25-manna.

Speak Your Mind

*

13 + 13 =