Många stora steg framåt

Det är ingen tvekan om att årets Järlainsatser i Venia och Jukola innebar många stora steg framåt. Här kommer några siffror som belyser detta.

Damernas förstalag var visserligen något sämre placerade i år än 2010 men de var 12 minuter närmare täten och 2 minuter närmare topp 10.

Damernas andralag förbättrade placeringen med 41 och minskade avståndet till täten med 42 minuter. De minskade dessutom avståndet till vårt förstalag med 30 minuter.

I år hade vi också ett lag tre som hade ungefär samma avstånd till täten som lag 2 hade förra året.

Vi hade också två motionslag i Venia som gjorde bra prestatione genom att gå runt, men jag hoppas att Ni som sprang i dessa lag har överssende att jag inte tar med Er i jämförelserna.

Herrarnas förstalag i Jukola förbättrade placeringen med 18 och var 46 minuter närmare täten och 32 minuter närmare topp 10 än förra året.

Andralaget förbättrade sin placering med 84 och minskade avståndet till täten med över två timmar. Avståndet mellan andralaget och förstalaget minskade 82 minuter.

Förra året hade vi inget tredjelag. Årets tredjelag hade visserligen en sämre placeringssiffra än andralaget hade 2010, men de var över en timme närmare täten.

Jag drar slutsatsen att Järlas topp har breddats väsentligt och att den interna konkurrensen ökat, men jag drar också slutsatsen att förhållendena i årets tävling måste ha varit annorlunda än förra året. Resultatlistorna är betydligt ”tätare” i år.

Under alla förhållanden är det roligt att blicka fram mot kommande stafetter – närmast SM i september och därefter 25-manna i oktober.

Nisse N

Speak Your Mind

*

15 + 7 =