Sträcka 3

Efter en bra vinterträning och en stabil stafettform under vårsäsongen såg jag mycket fram emot att få springa mitt första 10mila för Järla Orientering. Jag fick förtroendet att springa tredje sträckan och hade min uppgift klar – ett säkert och stabilt lopp för att bädda för Olle på långa natten på bästa sätt.

Jag gick ut i slutet av en relativt stor klunga, ca 7 min efter täten. Valde att gå lite höger i början  ut på en väg och kände direkt att jag skulle få slita. Dagens ben var inte de bästa… Traskade ändå på fint och plockade mina kontroller utan större problem. Passerade några löpare och såg lampor skymta både framför och bakom från och till men körde hela tiden på i mitt eget tempo och i min egna bubbla.

Nere i det lurigare partiet söder om Getaren blev det snart betydligt fler löpare i skogen. Noterade att David Andersson, Malung, korsade min väg men insåg direkt att han måste ha en annan gaffling då han inte höll samma riktning som jag. Jag spikade min gaffel och kunde vid kontrollen efter, som var en TV-kontroll, stämpla sekunden bakom David. På den följande långsträckan bildades det en större klunga och jag noterade att den framförallt bestod av topplag. Kontrolltagningarna in mot mål blev relativt enkla då reflexerna hela tiden syntes på långt håll, väl upplysta av den stora gruppens gemensamma pannlyse.

Sista kilometrarna in mot mål som var mer löpbetonade gjorde dock att jag fick slita duktigt för att hålla uppe farten men visste att ”jag får vila sen”. När jag sprang ner mot sista kontrollen kunde jag höra speakern säga att de lag som nu är på väg in ligger på placeringarna 10 och uppåt och är ca 4 minuter efter täten. ”Gött” hann jag tänka innan jag pressade ur mig de sista krafterna in mot kartplanket där loket stod och väntade på att få avgå. Nöjd med att ha plockat in ett par minuter och ett antal placeringar låg jag ett tag kvar i gräset vid kartplanket och bara njöt av situationen – vi hade klarat av transportsträckorna och nattmaskinen var ute på jakt, nu kunde 10mila börja på riktigt!

/Bejbom

Uppladdad av Olle

Comments

 1. Pee Jay says
 2. Väntar spänt på Lokets berättelse:
  Var det Lapplandspilens vagnar han drog genom natten eller var det ett malmtåg från Narvik med extrem tung last?
  Eller var det kanske pendeln från Märsta denna lördagkväll.
  Loket>>Är det TGV du jobbar med i France?

 3. stinsen>> Min berättelse kommer imorgon. Nu behöver jag sova efter en lång riktigt fin förstadag i Frankrikelandet. 🙂

 4. Chefen says

  Det är så här Bejan jobbar 🙂

 5. Stinsen says

  Loket står kvar i stallarna?

 6. Härligt att läsa att det finns någon som njuter av att ligga i gräset, trots att man är helt slut!
  Kan ju inte riktigt säga att man njöt när man på stapplade ben tog sig över rampen mot avläsningen…
  /BM

 7. Peter le Marc.>> vill påstå att du gjorde en avgörande löpning för Järla

Speak Your Mind

*

20 − femton =