Sträcka 2

Rapporter under Peters förstasträcka skvallrade om bra utgångsläge för mig, ut i fint sällskap dryga 2 minuter efter täten. Nervositeten som kommit och gått, under egentligen de närmsta 2 veckorna innan tävling, släppte i och med första kartkontakten. Under de inledande snabba kilometrarna försökte jag hålla mig lugn i klungan men i ingången till området Söder Getaren kändes tempot så lågt att jag var tvungen att gå upp i täten av klungan. Bara helt mörkt framåt, var vi i absolut tät? När man befinner sig där framme känns tempot inte speciellt högt, och det är lättare att ha bra kartkontakt, jämfört med längre ner i ledet. Trots detta drog vi iväg snett och inom loppet av några sekunder förbyttes total kontroll mot osäkerhet och stress. Det blev en miss på cirka 3 min, nu gällde det att jobba sig tillbaka till känslan av kontroll. Det gick fint och den avslutande halvmilen rullade på utan misstag och med härlig känsla skapad av finskledd 10-milaklunga och fantastisk skog. Växling i svansen av stora klungan och uppmötande av trotjänare Bejbom skrikande orden: Jönsson, TA HIT SKITEN!!

Comments

  1. Bejbom says

    Det var kavlen jag ville ha!

  2. Torbjörn says

    Vilken skit menade han?

Speak Your Mind

*

femton − 8 =