Ovanligt SM stundar

I helgen är det dags för Orientering-SM, i disciplinerna natt och sprint. Det som gör det speciellt i år är att det avgörs, i för väldigt många, ovanlig terräng på Gotland. Landskapet skiljer sig väldigt mycket ifrån vad man hittar på fastlandet, och tävlingar av framförallt mästerskapsdignitet är ovanligt på Gotland.

Natt-tävlingen avgörs på Tofta skjutfält där terrängen är flack men i vissa delar väldigt detaljrik med en del höjdkurvor och massvis av enduro-stigar. Vid dagens presskonferens med landslagsstjärnorna Mattias Millinger, Helena Jansson och Järla Orienterings Olle Boström, hyste alla tre stor respekt för vad som komma skall. Till viss mån förnöjda om de ens kan hitta alla kontroller och ta sig igenom banan, men med betydligt högre målsättning inombords, där SM-medaljer så klart hägrar. Natt-SM avgörs på fredag kväll med första start 21.00, de bästa kommer bära GPS för uppföljning på internet.

Sprint-distansen och den terräng som väntar där är desto vanligare, trots att Visby med sin stadsbild är speciell med tät bebyggelse och små gränder. Detta är löparna mer vana och förberedda för jämfört med natt-tävlingen. Hela Sveriges elitorienterare är samlade för helgens tävlingar, vem som är favorit är dock svårt att sia om, många vill vara med och slåss om topp-plats. Sprinten avgörs med kvallopp på lördag eftermiddag och finaltävling på söndag förmiddag.

Vårt hopp står till Olle Boström som sedan i onsdags har varit på Gotland för förberedelser, genom träningar på angränsande området till tävlingskartan. Nyttigt eftersom det krävs ett annat tankesätt än vid orientering i Stockholm. Olle känner sig väl förberedd och i gott slag. Årets första SM-distanser är på gång, spännande tävlingar stundar.

För bloggen, PJ

Comments

 1. Särskild bra lopp!!

 2. Bra där av Elsa också, bera drygt en minut från pallen!

 3. Grymt Olle. Elsa på en fin 8:e plats lite i skymundan, endast minuten från medalj. I Norge vann Vister deras juniorcup med tre minuter med Mats som 4:a.

 4. Olle vann 90-kampen, grattis.
  Och Petter, elden pyr!!!

 5. Nisse N says

  Imponerande Olle!

 6. stort grattis olle till silvret, även grattis petter till ett fint lopp!!!

 7. Grattis till silvret Olle.

 8. Jag sätter 100 spänn på Olle som segrare på natten. Sätter någon emot Gör det inom kort annars räknas det inte. klockan är nu 22.43

 9. Sugen>>jag är löpare ingen klädfunktionär

  Men tror inga extraex beställts. Du kan få känna på mina!

 10. AA> Finns det några Järlafunktions/fleece-tröjor över?

 11. Lycka Till
  //Linda

 12. Lycka till ikväll!!

  Elsa och Boström har GPSsändare på sig, skön underhållning;)

 13. Har just provat nya Järlakläder. Den svarta funktionströjan och likaledes svarta flleecen är grymt coola med Järla Orientering på ryggen.
  Här snackar vi Black Beuties.

 14. Nisse N says

  Lycka till alla Järlalöpare! Vi som är kvar på fastlandet håller tummarna.

 15. Vårt hopp står till fler järlakrigare som anländer imorgon också, ska tilläggas. Mycket fint skrivet pj.

Speak Your Mind

*

7 − 1 =