Mister Vister Brister – inte

Förra helgen fick vi se Martin Vister ta sina första sköna skalpar i den svarta tröjan. Kommer nästa ikväll i natt-KM? Förstalaget i helgen?

Namn:  Martin Vister
Ålder:  19 år
Bor: Finntorp
Studerar: Teknik och Ekonomi på KTH
Moderklubb: Indre Östfold OK
Meriter: Stabil elitlöpare i norska juniortoppen

Orienteringsbakgrund: Kommer från en orienteringsfamilj. Sprungit i 11-12 år. Spelte fotboll tills jag var 15 år. Satsade längdskidor tills jag var 17. Bästa resultat från skidor är nr 36 i ”ungdoms-NM”, klassisk sprint. Som ungdomslöpare var jag lite ojamn. Men stabiliserade mig i toppen som junior. Har tagit steg värje år.

Ambitioner: Mina ambitioner är att bli en god senior. Jag är sjukt motiverad och vill hela tiden förbättra mig som orienteringslöpare, samt förbättra mig som toppidrottsmann. Jeg vill kunde se hur långt jag kan pressa min kropp, hur snabbt man kan springa i skogen och hur snabbt man kan orientera. Inför den här sesongen är mina mål att komma med til JVM i Polen och göra goda lopp där. Jag vill också springa bra på 10mila, Jukola och 25-manna. NM-distanserna är också veldigt viktiga för mig. Jag ska också jobba med att blir bättre rent löpmessigt, samt att bli stabil i mina prestationer (o-teknisk, fysiskt och mentalt).

Varför Järla?
Jag hade planerad att plugga i Stockholm. Jag kände Espen och han talade gott om Järla. Sen tyckte jag att Järla var ”upcoming”. Det värkat som dom var på väg upp i täten på dom stora kavlerna, 10mila t.ex. Jag ville vara med på den resan upp i täten. Helt till topps. Jag visste ju också att riktigt bra löpare som Olle sprang för Järla. Jag ville utveckla mig och genom att träna med honom, kunde jag göra det. När vi blev inbjudna till möte i mai blev man ju glad och kände att klubben värkat riktigt seriös och interesserad. Genom det mötet fick jag bekraftad vad jag trodde, och förstod att här kan man satsa. Det var ju också en bra gäng med löpare runt min ålder. Det passade mig som juniorlöpare perfekt. Jag hoppas det kommer bli härligt här i Järla och att jag tar ytterligare steg i riktning mot värdstoppen!

/tt

Comments

  1. Petter N says

    Den gutten är kaxigare än jag

  2. Vister = klasslöpare!

  3. Natt-KM igår – a walk in the park. H21 hade 10 km kortare bana än på natt-KM ifjol!

  4. Välkommen stekarn!!!!:D

  5. Pa dembo says

    Vilken sköning!

Speak Your Mind

*

20 − tretton =