2:a vid Världens Ände

I jakt-mode på sistasträckan sprang Fraser, Boström och Sirmais iväg på sistasträckan, 3 min efter täten. De jagade villebrådet bestod av Ärla, Denseln och Malung som skaffat sig lucka under sträckorna 2, 3 och 4 med habil löpning. Terrängen vid Östersjön och Arkösund är flack och snabb, inslaget i kulturmarksområden med detaljrika flathöjder emellan (tänk Ingarö). Det här kan vi, och framförallt Maskin Boström. SNO och TuMe lämnade han bakom sig , Ärla och Skogsmårdarna hade ingen chans. Denseln med Kalered på sista var dock för stark och kall idag, kom hem med segern till Skärblacka, grattis. Järla tvåa, 1,20 efter.

Lagets insatser och känsla: Hemmyr in i stora klungan (+2, jobbet gjordes men småknackigt lopp), Bejbom plockade in täten två gånger, irriterande miss på slutet (+1,30, har mycket i kroppen som bara vill ut), Jönsson ut solo med bra känsla, svängigt till att börja med, mogen OL på slutet (+3, kroppen vaknar vid 5 km), Vister håller avstånd fram tillsammans med SNO, fruktansvärt stabilt jobb (+3, timmarna talar) och så Bostream, 1:a på sista sträckan, med smak av mer leverar han (+1,20, lite tid fanns att kapa).

Ja, hej utvärdering. 2:a Kolmårdskavlen. Vi ska vara riktigt nöjda, bra svenska och finska lag på startlinjen. OL-teknisk orientering och vi klarar att vara…ehh… stabila. Måsenstafetten var succé, där gjorde vi kavlen. Idag fanns det mer att hämta från alla, därför var vi inte helt nöjda, vi kan ju vinna! Men med insikt, dagens resultat var RIKTIGT bra, vi är i år att räkna med!

Dagens bästa: Han släpper kartan vid sista, onödig vikt bort! Andralagets ankare Norsken blir 2:a på sistasträckan, vilket underbart besked han bjuder på. Espen blir viktig på 10!!!

I övrigt flera fina insatser idag från många håll, härliga tider!!

Personliga tankar PJ

Comments

 1. Vikken härlig läsning på bloggen på måndagarna. Vilka prestationer!
  Så gött att vi får utdelning på allt slit och släpp och all den tid som läggs ned.

  Och sedan att få införliva dom förväntningar som legat i luften under hela den långa vintern och nu har vi också fått tydliga svar på att: Vi är ett bra team som är mycket starka, fokuserade och laddade! Ingen kan räkna bort oss längre.

  Grattis alla!

 2. underbart att se! ett plaster pa saren, efter en egen miserabel helg. ser fram emot stigtomta med er!!

 3. Leverans efter en lång vinter! Good stuff.

 4. Varför alltid Järla.

  Maskinen börjar kugga i…

  Jarvismannen lurar i vassen

 5. Förra året överraskade norsken nästan alla på 10-mila, (Axel undantaget?). Efter startsträcksseger på NM-stafetten blir nu ingen förvånad längre. För övrigt tvåa efter Olle inte bara på sista sträckan utan även om man räknar första och andra. Grymt!

Speak Your Mind

*

5 × två =