Första provlöpning av Sicklaloppet

Kall januarikväll i förra veckan, minus åtta grader. Huvudet är segt som kola efter köerna på Esssingeleden och i länken. Nu ska jag rensa huvudet. Första provlöningen av Sicklaloppsbanan står på kvällsprogrammet!

Herrar Höglund och Trahn joggar ner till starten i myllret på Simbagatan. Linar upp vid Apoteket och slår på gps-klockan och drar iväg. Kryssar bland bilar och trötta shoppare. De vet inte vad som kommer att hända här 1 oktober!

Drar iväg i skönt 4 min-tempo och röken står som en kvast ut från munnen. Svagt uppför mot Järla station och jag kan snabbt konstatera att Peter verkar ha skött vinterträningen bra. Jag får lita på skidmusklerna.

Vinklar ner i Järla Sjö men hoppar över bryggorna. Snabbt längs Kyrkviken och formen känns bra. Banan är lättlöpt och platt som en pannkaka. Första lilla backen får vi vid Sickla Skola, inte många höjdmeter. Rundar Fredells och steget känns snabbt och lätt. Bort mot Sicklastrandbadet, här blir bra med en vätskekontroll, halvvägs.

Får dra ner tempot i mörkret på andra sidan Sicklasjön men sträckan är fin. Trycker på lite bort mot Hammarbybacken men Peter svarar direkt, snabb som en vessla. Vaderna får jobba nu.

Föreslår en paus på Göteborg men mannen från Milan är obeveklig och vi halkar runt på bryggorna i sjöstan och tar sikte mot Sickla igen. Dundrar in på Marcusplatsen på en lite för lång tid. Kollar klockan, fan, 10500 meter. Måste kapa nån stans! Vad göra? Peter är full av idéer. Jag känner mig trygg. Det här blir bra.

/Trötta Tranan

Comments

  1. Planerarn says

    Vet ni att Nobelberget ska bli entré till Nacka? Kanske bör banan gå där? Se http://www.nacka.se/web/bo_bygga/planering/detaljplanering/pagaende/sickla/aktiva_ny/Sidor/nobelberget.aspx

  2. Under 35?

Speak Your Mind

*

13 + 16 =