Locket på!

Veckorna går fort nu. Imorgon blir det mars och tävlingspremiären är nära för många sydsvenskar. Som kalvar på grönbete.

2 månader kvar sen smäller det. Generalen sliter med tältbokningar, säkerhetsnålsslipning och skosnöreproduktion. Inget ska få gå fel första helgen i Maj. Förberedelser, fysik, psyke, uppbackning och stöd. På alla punkter ska vi vara bäst.

Trots det, när det verkligen gäller är det den uttagna (den betrodda och med förväntningar) löparen som ska göra jobbet, på helt egen hand. Sin maskin, sin hjärna och sina tankar. Självvald väg.

I helgen träffades vi på Bosön för träning och Elitsamling. Inte så många dök upp vilket var väldigt tråkigt, de som var där fick en väldigt bra dag. Världsrekord på förmiddagen (25.25) och fin sprint-orientering på eftermiddagen. Fantastiskt att springa med karta igen. Det som behandlades på samlingen var i korta drag:

-Presention av ny elitorganisation

-OL-almanackan fram till Jukola

-Uppsatta mål av Elitkommittén

-Uttagningskriterier

-Enkät om tävlings-/träningsplanering

Vad väntar? Jo, mycket är på gång och ett avstamp blir att åka till Blekinge under helgen 18-20 Mars. Ta tillfället i akt att få känna på snöfria marker, fin terräng, tävling och hård träning. Axel står för upplägget och lovar tufft läger. Häng på du med (anmäl på hemsidan) och träna hårt! Vi är ingen dussinklubb, vi är ELIT!

Comments

 1. Nisse N says

  Antal intresseanmälningar för 10-mila på hemsidan:

  Damer 7st. d.v.s 1 lag.
  Herrar 21 st – d.v.s 2 lag och enbart en reserv.
  Ungdom 11 – d.v.s. 2 lag.

  Är intresset så dåligt eller är det respekt för att våra ledare behöver kunna planera som saknas?

 2. Chief of Sport says

  Även om inte så många var med på Bosön så är det kul att se att många har varit inne på vårt kartarkiv och tittat på de kartexempel som gäller för vårens värdetävlingar 2011. Nu ligger även en relevant karta för Jukolaterrängen där.
  Kom också ihåg att fylla i er planering för våren 2011 (som delades ut på Bosön och även mailats ut).

 3. Järlagården ikväll!

 4. Vem kollar med Johan Olsson om han inte ska satsa på orienteringen ändå? Asplund?

  Japp vi åker. Ikväll intervaller Järlagården, det blir fett!

 5. Skönt att vi inte kan valla bort oss iallafall – nu kör vi!!

 6. BVSOK ARRANGERAR TÄVLING 19/3
  Nu är anmälan öppen till Thure Lundbergs Minne, en extrainsatt tävling som inleder vårsäsongen i Stockholm. Ta chansen att spöa klubbkamraterna i denna tävling som avgörs med Thures eget handicapsystem. Läs inbjudan på http://www.bvsok.se. Vi ses!

 7. Nån som tränar ifrån järlagården imorgon, trots sportlov och vm?

 8. Nu vässar vi! Var på barnmark i Göteborg i helgen! Både i friidrottshallen och i skogen. Mums!

 9. Jag kan inte vänta. Den stora synd är att min VM test lopp är en vecka före Tiomila, så det kommer inte att vara bra för mig för Tiomila. Jag kommer naturligtvis att vara på Tiomila ändå och kommer att driva dagars kurs så hårt jag kan och med en full topp form från en vecka före.
  Nu Kör vi i skogen!

Speak Your Mind

*

13 − 5 =