Idag såg jag tåget!

Jag har gått flertalet promenader men aldrig har jag mötts av ett så vackert tåg som jag mötte idag. Regnet öste ner och nackas gator var tomma av folk. Jag började känna mig lite ensam ute i kylan när värmen helt plötsligt slogs mot mina kinder. Det var tåget som mötte mig! Vilket tåg tänker ni? Det var så klart tåget som alla önskar att dom klarade av att lösa sovplatsbiljett på men som de flesta endast kan lösa en kort enkel sträcka innan man måste koppla av sin vagn. Lokförare Axel sjöng och höll taktpinnen uppe. Förstaklassresenärerna följde tätt bakom med vagn Elin sedan Dan, Petter, Baby, Lill-Arvid och Olle. Man kan inte annat än bli lycklig när man får se ett sånt här tåg efter två timmars resa och då var resan ändå långt ifrån slut. För alla som inte upplevt detta kan jag bara säga Välkommen till Järla!

Vid min fortsatta promenad gick jag och drömde mig bort hur det skulle kunna kännas att lösa en biljett. Jag tror jag skall se hur långt pengarna räcker nästa helg…

//Botniabanan

Comments

 1. Klädförrådet says

  Ove, vi förstår ditt problem. Vi har en något sliten overall från Godtemplarna som nog kan passa. Kom förbi och prova den.

 2. Ove, Järlaoverallerna hamnar inte i skräpkorgen, de stiger i värde ju mer patina de har. Idag är det bara de riktiga legendarerna som har jacka med lila inslag.

 3. Göte>>kastat gipset?
  Vet du om det finns någon dress som ligger och skräpar? Kvarglömt?
  Vad tror du om min storlek?
  Racerglasögon? Bra eller dålig ide?

 4. Ove!
  Fint att se att du kommit igång med träningen, dock såg steget lite väl tungt ut för att du skall platsa i första laget.

  Sen bör man alltid ha Järladressen på när man syns i bild! Skärpning!

 5. skidåkare says

  Eller som skidåkarna i hammarbybacken sa efter att vi kört upp och ner några gånger, ”Fan ni ser ut som fjälljägare!!!”

 6. Om tåget passerar hemma hos mig lovar jag salta pinnar från Lidl.
  Såg ni mig på TV ikväll när jag sträckte ut på Strandpromenaden.

 7. Många imponerade idag.Unga, tjejer och Saltis-bor. Regntunga skyar och efter 2 timmar ishalka på spåret. Elin urstark och Babys finger-uppvisning, ett riktigt alp-ånglok. Dan blir bättre och bättre med tiden, ett ganska smutsigt årgångsvin.

 8. Mest imponerad blev jag av David Björelind. Just fyllt fjortis men låg med i tåget de 17 kilometerna till Finntorp.

Speak Your Mind

*

sexton + två =