Äntligen ett stadslopp i Nacka

Järla arrangerar Sicklaloppet lördag 1 oktober, ett motionslopp, 10 km löpning längs områdets sjöstränder. Järlabloggen fick en pratstund med Erik ”farsan” Wiberg som är med i Sicklaloppets styrgrupp.

Vad är Sicklaloppet?
Det är ett motionslopp 10 km löpning som Järla ska arrangera 1 oktober. Vi gör det i samarbete med Sickla Köpkvarter. Vi har satt som mål att få 500 löpare första året men att sedan kunna växa till flera tusen löpare.

Varför ska vi arrangera ett motionslopp?
Främst för att locka nya medlemmar till Järla och göra Järla mer känt bland motionärer i Nacka. Självklart kommer det också att vara en viktig inkomstkälla som alla våra andra arrangemang.

Vilka vänder vi oss till?
Främst till motionärer i närområdet Nacka, Sickla, Hammarby Sjöstad och Hammarbyhöjden.

Hur kommer banan att gå?
Det är inte helt klart i dagsläget, det är många tillstånd som ska bli klara första. Loppet kommer att gå på gångvägar och gator som kommer att behöva stängas av under loppet. Huvudsträckningen är längs stränderna av Järlasjön, Sicklasjön och Hammarby Sjö med start och mål vid Marcusplatsen i Sickla Köpkvarter.

Vad kommer det att krävas i form av funktionärer?
Idagsläget har vi en styrgrupp med sex personer som jobbar med loppet och ett antal till huvudfunktionärer som nästan är klara. Sista veckan och framför allt på tävlingsdagen kommer det att krävas väldigt mycket funktionärer, framför allt längs banan.

Vill du vara med och jobba med Sicklaloppet så hör av dig till Erik.
www.sicklaloppet.se

Artikel om Sicklaloppet i Nacka Värmdö Posten: www.nvp.se/Sport/Har-ska-Sveriges-nya-storlopp-starta

/tt

Comments

 1. Gryningslöpare says

  Det blir ruggigt bra!

  Nu gäller det att alla hjälper till att marknadsföra loppet så vi får många löpare!

 2. Det känns härligt och ger vind i seglet frammåt för Järla. Bra artikel i NVP i dag tisdag 25/1 där Tranan får mycket utrymme.
  Ja nu får vi alla kavla upp ärmarna och hjälpa till 1 oktober…

 3. David Bedford says

  Snyggt jobbat!!

Speak Your Mind

*

5 − 1 =