Välkommen Dominik!

Den schweiziska elitlöparen Dominik Koch kommer nästa säsong att springa för Järla. Passande för detta har Järlabloggens schweizkorrespondent Anders Holmberg i dagarna åträffat Dominik för att närmare fa en personlig pratstund med honom om datid, nutid och framtid:
 
En standarfråga, varför (alltid – reds. anm…) Järla?
– Egentligen började intresset för ganska länge sedan. Redan 2006 hade jag ett brev redo till Järla angående min förfragan om att kunna börja springa för klubben, men tro det eller ej, 5(!) minuter innan jag skulle skicka iväg mailet fick jag en förfrågan från min tidigare svenska klubb Ulricehamn om att komma och springa, och hoppade pa det alternativet. Nu känner jag efter fyra bra år i Ulricehamn att jag är redo för nya perspektiv och metoder där Järla med många unga löpare och ett driv framåt inspirerar. Självklart har även samarbetet mellan min Schweiziska klubb OLV Baselland och Järla även öppnat upp ökat intresse.

Känner du sedan tidigare några löpare i Järla?
– Nej, faktiskt inte, förutom Anders Holmberg och lite Anders Asplund. Jag ser fram emot träffa alla snart.

Vilka mål sätter du för dig själv för säsongen 2011, respektive för dina insatser i Järla?
– Jag vill fortsätta att kunna hävda mig topp-10 i Schweiz samt minst vinna en schweizisk mästerskapsmedalj. Med Järla vill jag självklart springa bra på Tiomila, Jukola och Smålandskavlen bland annat!

Vilken sträcka skulle du föredra på Tiomila?
– Egentligen helst en dagsträcka, eftersom jag tycker att nattorientering i nordisk terräng kan vara lite för utmanande ibland, dock behöver jag öva på detta och jag hoppas att kunna komma upp en hel del för att få bra träningar och sparring på sådana saker som nattorientering i klurig Stockholmsterräng. Lite längre fram i tiden, varen 2012, siktar jag på att försöka hitta en praktikplats för min sjukgymnastutbildning i Stockholm så att jag kan få ett längre uppehåll för träning och tävling i Sverige. (reds anm. Så om det finns några välvilliga Järlaiter far ni gärna kolla efter möjlig praktikplats at en välutbildad sjukgymnast). Dock ser jag väldigt mycket fram emot nästa år och ska försöka vara beredd på alla möjligheter!

Vi välkomnar honom till var läckra förening och nedan följer lite snabba fakta:

Namn: Dominque (jo, egentligen stavas hans namn sa) Koch
Smeknamn: Domi
Bostadsort: Bern
Födelsedatum: 15 Januari 1981
Bästa individuella resultat hittills: 3a Blodslitet 2006, 9a Världscup Medeldistans 2007
Kuriosa: Spelar gitarr (el- och akustisk)

/Anders Holmberg

Comments

 1. TräningskompiZ says

  Skulle vara kul att få en lägesrapport från alplandet men även från Ådran. Hur går det för grabbarna, är ni heta?

 2. Eigeemann says

  Det är väl bara en tidsfråga innan Daniel Hubmann anlitar Uggla för att ta sig in i Idol…

 3. Dominik tar hjälp av Daniel Hubmann för att ta sig in i Järlas förstalg till våren;)

  http://www.danielhubmann.ch/images/stories/news/2011/0106.jpg

 4. Hallo Dominik,
  Herzlich willkommen in Järla Orientering!

 5. Välkommen!! Asplund känner alla!!

 6. Grymt! Välkommen!! Mycket skoj!

 7. Välkommen Domi. 2011 blir kul

 8. Fan va kul!, Välkommen Dominik!

Speak Your Mind

*

fyra × 4 =