Monsterpasset i Ramsau

3:e dagen på Ramsaulägret är avklarat och bjöd på fantastisk mjölksyreträning. Förmiddagen på glaciären som vanligt, en och en halv timme där börjar bli rutin. Dagens begivenhet var eftermiddagspasset, rullskidor från botten till toppen, det vill säga från Pichl till Dachstein-kabinen. 1000 höjdmeter på 14 km. Sweeeet!! Vi jonnar iväg runt halv 4, startar med 9 min/km första 2 km, brant är det. Jaja, det flackar ut en stund innan sista hårda biten börjar, tuffa sista 6 km. Hjärtat får jobba hårt på den här höjden, det är väldigt härligt. Upp kommer vi och Lasse tar emot oss med öppna armar, han är stolt. På vägen ner möter vi svenska skidlandslaget, svenska skidskyttelandslaget och diverse andra ryss-kanoner. De väljer att köra samma pass som vi! Hellner borrar i täten, Södergren och Olsson avhängda. 

 Till lunch idag var det currygryta med pasta med efterföljande risgrynspudding och plommonkompott. Det var för att citera Lasse, ”fantastisch”!!

Solen var med oss under hela dagen, särskilt under lunchsömnen på terrassen. Dagens kaffebeställning lät: ”Hörru Franz, can wir drei cups of coffe haben, grazia”. Ytterligare ett fantastisch Lasse-citat!!

/PJ, tt, LE

Comments

 1. AA: Hittade inga korta tajts i webbshopen… Får träna i gamla trasor här bland landslagen.

 2. Han verkar stark den där Hellner, kör hårt på glaciären. Vi måste kolla upp den exakta startpunkten och exakta mållinjen så ska vi nog kunna ge oss på ett försök. Lasse är den i truppen som vi tror har störst chans att ta 20.20.

 3. tt>>blåa brallor till Järlakläder – ufffff

  Tack för utomordentlig rapportering i övrifgt.

  PS Axel behövde inga solglas när han stakade utmed Ältavägen igår!

 4. Undrar vad det norska landslaget gor pa vagen. Forsoker de hindra Lasse i hans framfart och var har de rullskidorna………

  De kanske ar ute pa ett uppmjukningspass?

 5. Lasse verkar vara en naturlig språkbegåvning. Kul att höra att ni hängde av landslaget i backen!

 6. Tack för härlig uppdatering, jävligt kul att läsa!

Speak Your Mind

*

tre × fyra =