Järla goes black

Som ni säkert sett så är det svarta grejer på gång i Järla. Inte bara nya kläder utan en hel make-over av vårt utseende – en ny profil och en ny tävlingslogotyp som ska beskriva det moderna Järla Orientering.

Järlas första klubbkläder kom på 30-talet och var då helt svarta eller helt vita och senare kom även kläder med ett broderat klubbemblem på bröstet. Sedan dess har Järlas grundfärger alltid varit svart och vitt. Tävlingströjan i svart banlonstretch på bilden som jag fått ärva från Hasse Stjernström är i från början av 70-talet. Av någon anledning dök den käcka färgen vinrött upp i Järla nån gång på 70-talet. Först som helt vinröda jackor i poplin, bävernylon och teddyfodrade överdrag och till och med en glansig WCT-overall helt i vinrött av märket Yngve Ek. Med åren blev det vinröda inslaget allt mindre och försvann i slutet av 80-talet.

Till klubbresan till Italiens 5-dagars 1992 togs det fram en vit sommartröja och 1994 kom de nuvarande tävlingskläderna där vinrött helt åkte ut och ersattes med rött och orange inspirerade av Tysklands fotbollströjor i VM den sommaren.  Den som spar på gamla Järlamagazinet kan leta fram numret från år 2000 som har ett mustigt modereportage om Järlas kläder genom åren.

De 16 år gamla kläderna från 1994 är nu mer än omoderna för att visa vad Järla står för idag och vår vision: ”Vi siktar på att kontinuerligt vara en av Sveriges allra bästa orienteringsklubbar för både ungdomar och elit. Vi vill erbjuda bästa möjliga utvecklingsmiljö för våra medlemmar.”

Så håll utkik efter den nya profilen och de nya kläderna som snart finns till beställning!

/Tranan

Comments

 1. Dr Logan says

  Efter allt uppsnack om Tiomila
  ,Jukola, EM och JVM nu väntar det stora evenemanget, VM.
  Järla har en löpare med – David Healy! Good Luck Tullamore Boy!!

 2. Petter Jönnson, Järlas Alexi Lalas

 3. Asplund, Järlas Diego Maradona

 4. Del piero says

  Laazy>>> Näsan dÅ?

 5. Igen,om Brolin är Järlas Zlatan – vem är agent(Raiola)?
  Jürgen??????

 6. Jimmy>>vi är svartvita som Juve. Inte rödblå som Barca.
  För mycket alpsol?

  Del Piero>>Ser inga likheter mellan Jimmy och Zlatan – förutom oberäkneligheten – kanske Brolin mer lik, och han är ju fotbollspajas oxzå.

 7. Del piero says

  jimmy lookalike zlatan

 8. järla är hellre barcelona

 9. Del piero says

  Järla -> Juventus?

 10. The Black Beauties!

Speak Your Mind

*

arton − 11 =