”Världen bästa lopp på världens bästa bana”

”Världen bästa lopp på världens bästa bana”. En klassisk artikel i Skogssport nr 2/1979 om Älgrevet 1977. Norrmannen Sigurd Dählie gjorde ett av sina mest perfekta lopp och vann herrarnas elitklass efter 102 minuters stenhård löpning.

Älgrevet i Fredriksberg på gränsen mellan Dalarna och Västmanland var en ”rejäl” tävling som tyvärr gick i graven för 15 år sedan när arrangörsföreningen Ulriksbergs IK började tyna bort. Men drömterrängen finns kvar och likaväl de fantastiska kartorna.

Häng med på KM-helg i klassiska Älgdrevsmarker 14-15 aug! Det kan inte bli mer Samuraj än så! Vi har i dagsläget 70 platser bokade i stugor i Säfsen bredvid Fredriksberg.

Anmäl dig på anmälningsfunktionen på hemsidan senast 24 juni!

Klicka på kartan så får du se en absolut klassiker från 70-talet.

/Arrangören

Comments

 1. Faktum är att vid Järlas träningslägre i Fredriksberg, sommaren 1979, sprang vi denna bana. ”Världens bästa lopp på världens bästa bana”

  Vi hade med oss kartan från skogssport. Kommer i håg att det var varmt och extremt jobbigt. Fin skog, mycket skog, urskog, höga berg och jobbiga mossar. Kortade av banan något och slog förmodligen inte Sigge Dählis tid.

  Deltagare på lägret var Peter Sandström, Ensio Kolari, Lasse Längberg, undertecknad, Andy Pandy och Stefan Daielsson. Ledare var Matts Andrée, som även stod för matlagningen.

 2. En nyhet i år är – allt ska fanimig utecklas och offensivt –
  att man får dividera sin tid med sin vikt (före start).
  Allt för att underteckand en gång ska kunna slå Göran Andersson på en Medelbana!!

  Seedning – gör man inte i riktig orientering.

  för övrigt rekommenderar jag Asplövet. En antihjälte av Stig-Helmer dignitet.

 3. AA>>Seedas man i lottningen?

 4. Teckna ditt intresse för KM-helgen 14-15/8 före 12/6 och vinn en snabbhetspremie!!!

Speak Your Mind

*

17 + 7 =