Bejbom på plats

Järla förstärker från och med i sommar med David Bejbom från Vänersborgs SK. Som andrarankad i Västergötland och 48:e rankad i Sverige kommer han att bli ett bra tillskott i klubben, orienteringsmässigt och inte minst socialt.

Järlabloggen fick en pratstund med Vänersborgaren.

Välkommen till Järla!
– Tack, det känns kul. Jag håller på att flytta till Nacka då jag ska börja jobba på Kartverkstan med bland andra Göran Andersson. Järla kändes helt naturligt för mig då jag vet att det är en seriös och offensiv klubb med ett skönt gäng.

Berätta lite om din bakgrund som orienterare.
– Har nog sprungit orientering sedan jag var 6 år då storebrorsan började hemma i Munkedal i Bohuslän där jag är uppvuxen. Vänersborgs SK har jag tävlat för sedan jag blev senior 2007.

Hur ser du på din elitsatsning?
– Som senior är det 8:e-platsen på medel-SM 2009 som jag är mest nöjd med men även en seger på tredje etappen i H21E på O-ringen 2007 var väldigt kul. Jag har stegvis etablerat mig på allt högre nivå och hoppas på att ta ytterligare ett steg nu.

På vilka sätt tror du att du kan utvecklas?
– Framför allt vill jag försöka bli seriösare i min träning, mer strukturerad och få en bättre kontinuitet än tidigare. Jag tror att det passar bra med ett miljöombyte och få lite ny träningsterräng, fler att pressa sig med på träningarna och såklart lite mer ”fuel to the fire”.

Vilka känner du i Järla sedan tidigare?
– Jag känner framförallt Härberg och Hence Carlsson från tiden på orienteringsgymnasiet i Eksjö. Jag har varit med på några Järlaträningar och det kändes bra direkt.

Var kommer du att bo?
– Inte helt klart ännu… till en början i Anders Platts lägenhet i Saltsjöbaden, sedan får vi se…

Järlabloggen säger varmt välkommen till David!

/Tranan

Comments

 1. SimonS says

  Sjukt söt kille den där David

 2. Gaalen says

  Bränstrom>>do you take ”the kick” to Jukola?

 3. Brännström says

  Nu åker vi!

 4. Sköna Järlashorts!

 5. Välkommen David!
  Det blir grymt det här! Det ska vi se till! Otroligt skoj och motiverande med nytillskott!

 6. Kul! Kanske får vi se dig ikväll?

 7. Välkommmen mannen!

 8. Grymt lopp i lördags Jackson! Hur var det?

 9. Jacksson says

  Välkommen! Vi börjar bli riktigt bra nu…

 10. Farsan says

  Varmt välkommen!

 11. Merzow says

  Välkommen David – åkturen kan börja.
  Har vi bytt till schackrutiga brallor?

 12. välkommen david!! grymt skoj!!

Speak Your Mind

*

8 − 6 =