Vår verksamhetsidé

Styrelsen och kommittéerna har under hösten och vintern arbetat med Järlas verksamhetsidé, vision och värdegrund. Ett förslag lades till årsmötet och de blev antaget med en liten ändring.

Jag tänker presentera och kommentera våra nya formuleringar – en i taget – här på bloggen och hoppas på en livlig debatt.

Vår Verksamhetsidé är:

Vi finns till för orienterare i alla åldrar och nivåer som tillsammans vill tävla, träna och utvecklas. Vi vill också locka fler till orienteringssporten.

Vi bedriver också skidåkning och skidorientering i den utsträckning snöförhållandena i våra trakter medger.

Vi vill markera att klubbens verksamhet är för alla som vill orientera och utveckla sina orienteringskunskaper. Ett direkt resultat av den inriktningen är att vi nu fått till stånd en aktivitets- och breddkommitté, som vid sidan av och tillsammans med ungdoms- och elitkommittéerna skall

– arbeta för att orienterare i klubben som inte omfattas av elitkommitténs eller ungdomskommitténs verksamheter erbjuds en bra verksamhet

– ansvara för att klubbgemensamma aktiviteter arrangeras och samordnas med elit-. respektive ungdomskommittén
Kommittén består av Tapani Mattus (sammankallande), Gunilla Kreiss och Anders Platt.

Tillsammans är ett viktigt ord i idén. Vår gamla tradition att alla träffas på tisdagarnas träning skall bestå. Även om grupperna kanske tränar i olika områden är det viktigt att alla kan träffas före och efter träningen. Tillsammans betyder också att så många som möjligt skall välja samma tävlingar – de som anges i vår kalender.

Tävla står först och det markerar att vår ambition är att så många som möjligt skall tävla i orientering.

Att träna och utvecklas är grunden för framgångsrikt tävlande, men ger också större möjligheter till att få ut mer av orienterandet för oss som är motionärer.

Vi vill locka fler till sporten och klubben för att kunna fortsätta utvecklas. Ett exempel på att locka fler är hittaut.nu.

Vår verksamhetsidé när det gäller skidåkning och skidorientering är att vi anpassar oss till de snöförhållanden som råder. Om alla vintrar vore som den vi nu har skulle säkert skrivningarna vara mer offensiva.

Om en liten tid presenterar jag vår vision – d.v.s. vad vi siktar på – här på bloggen.

Nisse Nilsson

Comments

 1. Lagerbäck goes Nigeria says

  EM>>vi utvecklar typ 3 olika områden.
  1. Tar fram en Järlaskola som blir Sveriges bästa ”utbildning av unga”.
  2. Hittar en ny finasieringskälla motsvarande julgranar (dock inte midsommarstänger).
  3. Blir Sveriges bästa klubb i att stöttta landslagslöpare i deras utveckling framåt, uppåt.

 2. Ledarutveckling är lika viktigt som utveckling för aktiva.

 3. Hur gör vi för att få fler att vara med och utveckla Järla då?

 4. Tranan says

  Att ”utvecklas” är kännetecknet för Järla. Vi tar hela tiden nya steg för att bli lite bättre på allt vi gör.

  För övrigt fyllen en gammal Järlaprofil 80 år idag, Hasse Stjernström. Han kör stafettvasan med sina söner i morgon. Det är att utvecklas hela tiden!

  Grattis!

Speak Your Mind

*

19 + 6 =