Klacken stärker oss

Runt hockeyrinken eller fotbollsplanen brukar publiken ofta kallas ”den extra spelaren” eller ”den tolfte gubben”, ett fenomen som har lyft och gett många storlag framgång och succé. Hur kan detta överföras på orientering? Många utomstående och totala orienterings-nollor avfärdar orientering som en totalt ointressant sport utan spänning och dramatik, där orienteraren gör sitt i ensamhet utan att omvärlden eller lagkamrater vet vad som sker. Till stora delar rätt, men också helt fel. Vi som har varit med vet att en spänning som kan uppstå på exempelvis en tuff ”långa natten” eller sista sträckan på en SM-kavle kan vara minst lika stort som en avgörande hockeymatch. Inför stundande Elitserie-premiär i Blekinge har Järlabloggen stött på ”klacken” som också insett detta. Bloggen har varit med under deras sista förberedelser inför säsong 2010.  Exklusiv filmsekvens för bloggen:

http://www.youtube.com/watch?v=5IR1ONMPcgI&feature=related

För alla som har varit på Zinkensdamm och titta på Hammarby bandy vet hur storslaget det blir när Bajens hjältar glider ut på isen under Kentas ”Just idag är jag stark”. Men vilken sång ska bli Järla Orienterings allsångsklassiker? Förslag lämnas här på bloggen.

PJ

Comments

 1. snuffe says

  Coca carola – Adrenalin ”Vi e en maskin, som går på adreeenaalin, vi e en maskin!”

 2. Meat Loaf says

  Ganska givet – ”Underbart”

 3. börsis says
 4. BloggistAA says

  ”En stor stark” (är vad min kropp behöver) – Kjell Höglund

  ”This is my life”

  ”4 sekunder”

  ”Guldet blev till grus”

 5. http://www.youtube.com/watch?v=FJaiMD-zbXE&feature=related

  Den här är faktiskt ännu bättre, är den filmad från bastun på årsfesten?

Speak Your Mind

*

fjorton + nitton =