Skidnostalgi

Järlas topptrio 1971.

Tranan brukar ofta efterlysa lite nostalgiska reflexioner. Här kommer lite skidnostalgi från Järlas glansår. Året är 1971 och tre tuffa järlagrabbar poserar efter stafettvinst.

Vilka är det på bilden?

// Jonas den gamle

Comments

 1. Jonas den gamle says

  Min är kvar, fast utan bokstäver på ryggen. Fast härlig vinröd poplin-känsla. Kalle har den när han springer orientering.

  Fast den ultimata overallen är den vinröda college-tröja med sydda bokstäver som Järla hade på 50-talet. Fick den av Ove Näsholm. Grymt läcker ”Amerikansk sprinter modell” typ OS 1936. Har dock gått hädan.

  Mer nostalgi är också den original Järla-nål i silver som jag fick av Bert Unnefeldt (Järlas skidfader). Det du Asplund!

 2. Åke den gamle>>djäkligt kul att höra av dig. Följer du med brorsan som signat Järla nyligen?
  Hade glömt det där med – lösa bokstäver som man fick hämta i pannrummet och sedan be morsan sy på – vilket ledde till att alla hade namnet på ryggen helt olika. Har tyvärr j kvar min.
  Synd, för jag fick det italienska skidlandslagsmärket direkt av Franco Nones, OS-Guld på 30 km 1968, som jag sedan sydde på den berömda vinröda Järlaoverallen

 3. Jackan har jag tyvärr inte kvar men jag köpte en ännu coolare några år senare på NK i Farsta. Svart med röd-vita ränder. Ingen av jackorna finns kvar i min ägo, tyvärr. Minns min gamla Järla-jacka dock, där man fick plocka lösa bokstäver ur ett skåp intill pannrummet på Järlagården och sen klistra eller sy fast varje bokstav på jackan, plus klubbmärket såklart. ”Larre” var grym i det mesta han företog sig, en sorglös begåvning – Ferry-typ!

 4. Jonas den gamle says

  Jackan är säkert med på Åkes resor från Karlstad till Geneve när internationella katastrofinsatser diskuteras.

  Lasse är i mina ögon Järlas bästa skidåkare. Benke glömde nämna att Lasse lärde Kronprinsessan Victoria att simma en gång i tiden. Ett säkert kort på bröllopsfesten kanske?. Har dessutom för mig att han blev landslagsledare i moderns femkamp. Vilket kanske Brandt vet något om.

 5. Åke och Jonas är ju enkla. Rätt svar på mittenmannen torde vara Lasse Nordlander. Han och jag sprang ofta i klassen H-14 par på nattorienteringar. Har dock full förståelse att ingen knäckte hans namn. Han slutade med orientering omkring 1976 för att satsa på modern femkamp. Kusin med Tommy Nordlander som sprang för Järla för ett antal år sedan.

 6. För övrigt är jackan på han längst till vänster grymt cool! Jag skulle ge en hel del för en sån i vuxenstorlek, skulle göra succé på stan. Är det grönt läder eller plast??

 7. Jonas vinner den utlovade apelsinen för sitt inlägg! Vi skriver blogghistoria.

  Tack!

 8. Jag gissar; Åke Svensson, jonas Andersson och Harald Stjernström

 9. Inte riktigt så gammal bild. På den tiden körde man med en stav 😉

 10. Peter sandström måste ju fan stå i mitten!

Speak Your Mind

*

2 × ett =