Hårda gubbar

För tolv år sedan var Järla största H21-klubb på SM-stafetten i skidorientering i Åsarna. Tre lag med tre sträckor och speakern satte i halsen av förvåning då Erik och Robban i varsitt lag var först ut från skidstadion på första sträckan. Järladominans i sin rätta bemärkelse.

Året efter tog Erik och Peter ett gäng medaljer på junior-VM i Bulgarien. Sedan dess har antalet Järlaåkare i den ädla sporten skidorientering tyvärr minskat radikalt.

Nu i helgen är det skidorientering-SM utanför Vansbro. Och visst hittar vi Järlaåkare i resultatlistorna. Lasse Englund och Janne Wiberg, visserligen numera H65, körde seniorsprinten igår och imorgon kör de den nya diciplinen parstafett i H21.

Nu snackar vi hårda gubbar!

www2.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=380154

/Tranan

Comments

 1. Kanske kan vi få en bloggrapport från ”de hårda gubbarna” hur det var på SM i helgen?

 2. Alla är så klart välkomna att uppmärksamma framgångar! För bloggen finns ingen redaktör eller redaktion – det är det som är meningen – att alla ska kunna bidra.

 3. Rätt ska va' rätt... says

  Kan även informera om att det bidde ett par DM silver till Klubben i SkidO-DM som heller inte uppmärksammats…

 4. äckligt bra spår vid järlagården, hellas och kärrtorp idag. LjuvligT!!

 5. Sprint – jag är på!

  Järla är ju inte bara en orienteringsklubb utan även en skidklubb, hur går det med rapporteringen/publiciteten från skidtävlingar? En sådan här fin vinter är det väl bra om allmänheten även förstår att man kan tävla i skidor för Järla? Jag vet att vi har minst två dm-silver och några bra resultat från långlopp (var det i Orsa du åkte så bra Espen?).

 6. SprintKM på skidor ihelgen?!!!

 7. Resultatlista Semmelloppet?

Speak Your Mind

*

sexton − sexton =