Lucka 20

När det arrangeras tävling i Sverige så får ett arrangemang pluspoäng på faciliteter som ”parkering i anslutning till TC”, ”toaletter vid start” och ”dusch med varmvatten”. Årets häftigaste upplevelse hade jag i Schweiz där man satsade på att ge deltagarna häftiga orienteringsmiljöer, vilket kunde innebära 1 timmes karavanfärd skumpandes i militärbussar uppför serpentinvägarna för att nå tävlingsplatserna ovanför trädgränsen. En av de tuffaste dagarna var en etapp där vi fick transportera oss till fots från TC till starten, precis som i Sverige alltså. Dock var det 700 höjdmeter dit och beräknad tid 2 timmar. Bilderna är på vägen upp, efter loppet var det samma väg ner igen. Vilken terräng man erbjöds: Öppen bergsdal med glaciärsjö, omgiven av orienteringsteknisk limestone (kalksten). Något för svenska arrangemang att matcha?

dsc00063

dsc00068

//PJ

Comments

  1. Inget problem att gå 4 timmar för att springa på limestone!!

Speak Your Mind

*

6 + fjorton =