En ovanligt lång söndag

Det blev en lång söndag, en ovanligt lång söndag. Först ett långpass från Järlagården och sen ett långt långpass på akuten. Det som först bara var ett snubblande steg vid en myr blev en mardröm.

Lämnade Järlagården vid 14 och drog till Nacka Närakut för att titta till min nu rätt ömma och åt fel håll pekande lillfinger. Kö, smärtstillande, undersökning, röntken, undersökning och remiss till SÖS. Härligt, sös-akuten en söndagseftermiddag är en av Sveriges mest tättbefolkade platser. Fem timmars kö och undersökning, nya röntkenplåtar då uppkoppling mot Nacka inte funkade, mer väntan, undersökning, sova lite, hungrig och började förlora hoppet.

Ny undersökning med en tvekande läkare som sprang mellan kärringars brutna lårbenshalsar, bilolyckor och mig. ”Jag ska försöka dra fingret rätt så gipsar vi sen, det kan göra lite ont…” Bara bedövningssprutan fick mig att ana oro! Nära svimma när han tog i för kung och fosterland, gips och en tredje sväng in på röntken. Ny väntan och sen beskedet; ”Det ser inte bra ut, åk hem och sov”.

Förvirrad och omtumlad i bilen och kl 02.30 en grillad med räksallad på Statoil i Hammarby Sjöstad. Sen sängen.  Väckt kl 08.05 av samma läkare med beskedet; ”Det får bli operation, nästa vecka, om vi ska få nån ordning på din hand.”

Så här sitter jag nu med armen i paket och är laddad som tusan för lägret i Vemdalen i helgen. Skam den som ger sig!

/Väldigt Trötta Tranan

handen

Comments

 1. Den Långa Natten says

  Tranmamman>>Välkommen!

 2. Isa-Marie Trahn says

  Nu har jag hittat till Järlas Blogg. Roliga kommentarer också!
  Hoppas att du fått meddelande från resdagboken också.Ma

 3. Bullmorsan says

  Du kunde ju kollat med Nisse Mandus om hur det fugnerar eller inte fungerar innan du åkte till Nacka. Han precis som du fick en onödig väntan där innan han blev förföyttad till SÖS… Alla ni andra ”gubbs” som behöver rätta till benknotor som gått i kras – Åk direkt till Sös akuten! Du kommer att hamna där tillslut iallafall…

  Tranan! Hoppas att du får till fingret och att du slipper vara konvalicent lika länge som N.M. Han fick diagnos i september minst 1 år innan stortån är OK. (Det finns en som ringt hem från Vemdalen och klagat på en jäv…t ömmande tå efter endast 2 pass.) Varför vänta och låta kroppen läka ihop.

  Imorrn blir det lussebullbak!!! Mmmmmmmm

 4. Det blir nog inget me det. Greta sjuk så vi kastar in handduken i helgen. Tungt.

 5. frakturen says

  Kanon, då kan du ju satsa järnet i Vemdalen. Du skall ju i alla fall opereras på måndag … 😉

  Kämpa på !!

 6. Tranan>>blir det en mobil ”Vemdalsblogg”?
  Namnförslag; Gipsad Trana flyger till fjälls?

 7. På jobbet undrade dom om vi börjat fälla träd igen…

 8. Kul att du hänger med upp trots skadan!

  Perfekt tillfälle för dig att träna på pekfingervalsen.

Speak Your Mind

*

arton − 11 =