Släpp upp formen!

En vecka kvar nu. Dags att börja släppa på träningen för att få formen att komma. Kanske något enstaka tungt högintensivt pass kvar de närmsta dagarna innan vilan, maten och sömnen ska göra sitt. Ingen träning efter tisdag då du fått din sträcka tilldelad av UK. Sen handlar det bara om tanken. Tanken att du har gjort allt i din makt för att vara så väl förberedd som du kan för 25-manna. Tanken kan och ska göra mycket. Den hjälper dig att koncentrera dig och den hjälper dig att ladda musklerna till spänst, uthållighet och styrka. Och framför allt – tanken ger dig självförtroende.

usain-ny1
Alla vet att de kommer att få en sträcka perfekt avpassad för dom själva. Alltså – du möter fysiskt och mentalt jämnbördiga på din sträcka. Du vet att ingen egentligen springer ifrån dig, ingen orienterar ifrån dig. Det är bara du där i tunneln som fokuserar på din uppgift du fått av UK: inga missar och stämpla rätt. Gör du det så är det i alla fall ingen som springer ifrån dig. Du är din egen Usain Bolt. Ta med dig det i tanken den sista veckan och låt tanken göra sitt för att formen ska infinna sig.

Märkligt att så få valde att genrepa idag i Åkersberga. Stigrikt och kuperat, riktningsändringar, kort- och långsträckor. Precis som Lasse Greilerts banor kommer att vara på höjderna väster om Nytorps gärde i Västerhaninge om en vecka. De som gjorde det gjorde det med stil och finess! Respekt.

/Frustande Fredrik

Comments

 1. Elin AS är väl Järlas Carro. Då blir väl Pepsie Järlas Patrik me staven…

 2. Axel Mattson – Järlas guleböj??

 3. Max Payne says

  Anders A -Sveriges svar på ”Eddie the eagle”

 4. Vem är Järlas Cevianman? – BörsJanne??

 5. Petter – Järlas Carolina klüft?

 6. Fredrik>>ju jag lever min vecka som du beskriver. Men, hur vet jag om jag ska springa? Vilket lag? Vilken sträcka?

 7. Spex>>Frågan är fel ställd. Om jag ställer den rätt förstår du.
  ”Vem är Jamaicas Anders Holmberg”?…..
  Båda lika nojsiga innan start – typ varje tränares mardröm. Men så när skottet går!

 8. Vem är Järlas Bolt?!

Speak Your Mind

*

4 + 2 =