Ljud- och ljussignal

Just det, fel fokus!

Fokus just nu ligger på att stämpla rätt på 25-manna. Dagens träning visar med all tydlighet vad stressen kan göra. Förra året var det 73 lag som stämplade fel på 25-manna, då var det ändå många färre än året innan. Men av de 73 var det inte många som egentligen stämplade vid fel kontroll. 49 av de diskade lagen hoppade över en kontroll eller stämplade för fort utan att få registrering. Glöm inte både ljus- och ljudsignal vid stämpling på 25-manna!

Jag brukar skratta för mig själv åt dom som stämplar fel. ”Det finns ju fan kodsiffror”, brukar jag tänka. Jag ska nog sluta tänka så. För ett par veckor sedan i underbar Hemfosaterräng skulle jag knyta ihop säcken efter ett bra lopp i min nya klass. Vid utstämlingen blev jag dock inte godkänd. ”Det kan inte var sant, jag har ju aldrig stämplat fel i hela mitt liv”, sa jag bestämt och nästan irriterat. Men det visade sig att jag glömt att stämpla vid en kontroll jag sprungit förbi. Jag såg den men tänkte att det inte var min, i tanken var jag redan på väg till nästa. Tänk att man ska behöva bli 40 bast innan man gör något sådant! Min gode vän och vapendragare herr Blodsmak skrattade först åt mig tills han helgen efter gjorde samma misstag han. Gör inte som oss på 25-manna!

Jag brukar också skratta för mig själv åt H60-gubbar som missar kontroller. ”Va fan dom har ju orienterat i 50 år, att dom aldrig lär sig.” brukar jag tänka. Jag kanske ska sluta med det också…

/Trötta Tranan

Comments

  1. Stämpla fel på träning?!

  2. Jag har aldrig upplevt de problem du beskriver. Kanske du skulle ta en kurs i ”mindfulness”??

Speak Your Mind

*

14 + 14 =