I fiendens land

Ni har väl läst eller sett Dan Browns Änglar & Demoner? Om hur det gamla brödrarskapet Illuminate som listigt infiltrerar sig i Vatikanen. Så kändes det ikväll. Vi var ett par svartvita som smög oss ut på Ön för att känna på gruset. Känna på vad som väntar de riktigt hårda i helgen.

Linnea, Bittan, Olle och undertecknad kan skriva under på att terränglöpning är jobbigt, väldigt jobbigt. Man gör det man kan och ändå går det inte tillräckligt fort. Helt utan att tänka, men ganska enkelt egentligen. Man är inte bättre än man är tränad och det finns inget att skylla på. Lidingöstafetten var dock ett bra tempopass på vägen mot 25-manna. Ett par orienterare hävade sig väl mot friidrottarna vilket var kul att se. Att alltid unga Musen fortfarande är snabb inger hopp för åldrande medelålders.

Men det är imorrn och på söndag vi egentligen ska rikta blickarna mot Ön. Platten, Höglund, Jackson, Hemmyr och Gurra Grandin ska spänna musklerna över tre mil. De yngsta Skantzes mäter sig på den kuperade avslutande tredjedelen. Var är den äldste förresten? Och hoppas att Jackson har lärt sig vad maran gjorde med hans kropp en vecka före Jukola…

/Trötta Tranan

Comments

 1. Skantze Junior says

  Äntligen lite tid i rampljuset! Nästa år blir de 3 mil för min del (Brosan utmanar) + Stockholm Marathon (Hemmyr utmanar) de blir fina grejer de! 1.58 för peppsans del var ju smått pinsamt,= samma kilometer tid som frugan!

 2. Elin impade med 19:e plats i Lidingö Tjejlopp! Joel 28:a, spöade syrran med minuten.

  30 km: Jackson 1.55. Hemmyr 1.58. Höglund 2.36. Platten 3.05. Gustav 4.44.

 3. Regborn är ett monster, en riktig maskin. Det sägs att detta ska slås av kollberg nästa år har jag hört….
  Det sägs att han ska satsa mer på friidrott till kommande säsong, stämmer de? han kanske har bättre chans där?

 4. Tordan hälsar: 1.48 på den svartvita tiden. Stubbar och sten dominerade då banprofilen, ja man kan säga att det i det närmaste var obanat.

 5. Härligt å höra Jackson, du verkar ju äckligt sugen!

  Jackson verkade kanske lite sliten i benen på upploppet igår, men i övrigt såg han helt oberörd ut!

 6. Vad har Tordan sprungit på?
  Hagabys Martin Regborns sprang på 1.50.49, född 1992. Ruskigt imponerande.

 7. Tack för den passningen :), men om man ska hålla sig till verkligheten, så var avståndet mellan Maran och Jokula = 2 veckor.

  Redan i mitten av veckan efter Maran så var kroppen faktiskt helt OK. Det kändes faktiskt t.o.m. riktigt bra att springa på familjen Halls KM som gick mitt i mellan tävlingarna. Sen kom en förkylning och förstörde Jokula för min del 🙁

  När det gäller dagens lopp så är jag trots allt relativt nöjd. Det kändes riktigt fint de två första milen, men sedan fick jag någon typ av kramp eller något liknande i magen/ryggen och tappade lite för mycket sista milen.

  De sista 8 km var en riktig pina. Men det är väll kanske så det ska vara? Att plåga sig är kanske inte min bästa sida. Jag föredrar kanske mer att cruisa i lägre tempo, framförallt på träning, men det ska det bli ändring på i vinter på intervallerna, tror jag 🙂

  Nästa: Topp 5 på 25-manna.

  /Jacksson

Speak Your Mind

*

13 − 10 =