Running by the water

Huvudet värker av trötthet, ögonen rinner och kroppen känner sig rutten. Inte efter träning utan efter en låååång arbetsdag i Solnas betonggetto. Klockan börjar gå mot nio på kvällen och dagens planerade träning är sedan länge kansellerad. Men fan, det är ju fortfarande över 20 grader varmt och kvällssolen är uppe och grönskan är tung och inbjudande. OK, en liten sväng då bara för att rensa huvudet.

En stund senare med skorna på och blodet som börjar fylla trötta muskler. Det känns ju bra, och vilken underbar kväll. Kör mitt nya favoritstråk på hittaut-kartan längs Svindersviken, ömsöm i skog, ömsom på nybyggda bryggor längs den branta havskusten. Havsluften slår emot mig och får mig att kicka igång. Nacka Strand i ett huj och Nyckelviken utan problem, ser båtarna på väg in från skärgården, längtar ut igen.

Över berget och skenar rakt söderut mot Järlasjön genom idylliska villakvarter med trädgårdar där doften av kaprifol, salta kräftor och kummin slår emot och tankar mig med mer energi. Borta är all trötthet. Egentligen är jag dåligt tränad men kvällens stämning får fram euforiska krafter i mig. Möter Järlasjön i dunkel med en yta som en nytvättad spegel. Måste stanna upp. Titta. Njuta. Lyssna. Lukta. Bli stark. Gasa. Längs vattnet, upp genom Lillängen, mot bryggorna i Järla Sjö, där vi bildades en gång i tiden. Fukten slår emot, det luktar som det gör när det är högtryck på väg, som en blöt gammal handduk som ligger tungt och rogivande.

Tillbaka och en dusch. Kroppen är nytankad och huvudet rensat. Ingen kan säga att ett kvällspass en sommarkväll kan vara annat än helande.

/magazinet

Comments

  1. Hur ser anmälningsläget ut?

  2. Vi har Järladubbeln nästa helg. Någon som undrar över banorna? Kommer på en blogg nära dig inom kort…..

  3. Bra Train – men varför tugga asfalt när det finns skog? Rullskidor och asfalt för Järlas gamle I 19 rekryt oroar inför 25-manna där Tran är en nyckelspelare.

  4. En så lyrisk och välformulerad beskrivning får mig att längta till Nackaterrängen även om Kindabygdenss vackra skogar och sjöar slår det mesta i fråga om stimulans till träningsturer. Men – här har vi ingen hittaut.nu-karta.
    Inom kort levereras vår nya karta med alla checkpoints markerade till Järlagården. Den 31 augusti kommer kartan att delas ut till alla hushåll i centrala Nacka och Hammarby sjöstad. Tänk vad många som sedan kommer att få möjlighet till liknande upplevelser som ”magazinet”

Speak Your Mind

*

två × 4 =