JVM-bloggen: På toppen tillslut iallafall…

Sista inlägget jag skrev var före långdistansen och jag var mycket laddad. Då det gick som det gick så tappade jag lite lust att blogga om det. Men nu är JVM-veckan över och jag sitter hemma i Stockholm igen. Här kommer en sammanfattning sen sist.

Sprinten kom jag som jag tidigare skrev åtta på och här kommer den utlovade kartan.

1gio0178

Jag startade långdistansen precis som planerat, och fick de första kontrollerna mycket bra. Men sedan klantade jag till det rejält. Påväg till sjunde kontrollen så skulle jag försöka springa ikapp norrmannen som startade två minuter före mig. Jag släppte kartkontakten för ett tag och då vi gick av den stig som vi sprang på så hade jag ingen koll, men istället för att läsa in mig sprang jag vidare. Efter några minuter kunde jag läsa in mig och var då helt snett. Jag tog kontrollen och gjorde ett ännu mer klantigt misstag till åttan. Jag stressade iväg och sprang snett förbi kontrollen för att bomma två och en halv minut på denna kortsträcka. Resten av banan gick stabilt även om jag var lite mer loj än vad jag brukar vara. Besvikelsen imål var stor, då jag visste att jag skulle kunna ha tagit medalj. Glädjande var dock att Gustav vann och kunde göra dagen lyckad för oss svenskar iallafall.

p1010132  p1000536  Målområdet (t.v.) och varvningen (t.h.) på långdistansen. På den högra bilden kan man även se slalombacken som jag passerade till andra kontrollen.

Karta och vägval långdistansen

På onsdagen var det en välbehövlig vilodag. Vi passade då på att umgås lite med danskarna som bodde på samma hotell som oss och åkte upp på en av alla dolomittoppar. Pizza blev det till lunch och sedan hann jag med att träffa axel, jonas och co. som var lite halvtrötta efter gårdagskvällens bravader. På eftermiddagens joggingtur hann jag även med att träffa herr Stjerndahl som satt och stekte i solen där vi passerade. Överlag var det en mycket god och trevlig vilodag.

På torsdag och fredag var det sedan dags för medeldistans. Kvalet på torsdagen gick bra, och jag genomförde min plan precis som planerat. Finalen däremot gick desto sämre.  Jag kom egentligen aldrig in i det loppet och gjorde flera större och lite mindre missar. Även denna dag blev en besvikelse. Mer kommentarer om loppet kan man läsa i kartpärmen.

Kval       Final

När alla individuella distanser var avklarade så hade jag en resultatsvit på 8 – 10 – 15 på sprint, lång och medel. Att mitt bästa individuella resultat skulle bli på sprint hade jag inte direkt trott innan. Denna resultatsvit tycker jag är okej överlag, men jag hade hoppats att jag kunde få till det bättre. Det blev därför en väldigt skön revansch på stafetten. Jag fick chansen att springa första sträckan i första laget. Jag hade en härlig känsla hela loppet och pigg som jag var kunde jag ligga i täten. Att det sedan lyckades gå så bra för hela laget, och att Gustav kunde avgöra det hela var väldigt roligt. Jag fick vara med och försvara mitt guld från förra året och det känns otroligt kul. En annan grej som var härlig med detta guld var att jag förutom Gustav även fick dela det med Albin, som är den person som jag under det senaste året tränat mest tillsammans med i Sandviken.

7b6f3d6501-8b9e-4c3c-8310-65e339eab78f7d  svensk_solv  jwoc2009_sweden_relay

Karta stafett Varv 1  varv 2

Avslutningsvis kan jag då säga att årets JVM var en fantastisk upplevelse och ett superhärligt minne. Jag fick med mig ett JVM-guld som jag är grymt nöjd med, men jag är även mycket revanschsugen. Nästa år går JVM i Danmark, och jag ska göra allt jag kan under den tid som är kvar tills dess för att bli så pass bra att jag kan vara med och fightas om gulden nästa år. Jag har några steg kvar jag behöver klättra, men med hårt arbete hoppas jag kunna klara av dem. Stämningen nere i Italien var också helt fantastisk och alla järlaiter som jag träffade där nere, ni gjorde min resa ännu bättre. Allt stöd jag fått är jag enormt tacksam över och att bli bemött efter målgång av er vare sig jag sprang bra eller inte, det betydde mycket för mig. Jag är en enormt stolt järlait!

Over and out från JVM i Italien. O-ringen nästa, sen en himla massa SM. Det kommer att bli en underbar höst!!

/Olbos

Comments

 1. Norrland says

  Du är grym Olle! Stafett guldet var du verkligen värd. Jag är övertygad om att det kommer komma väldigt mycket mer från din muskelösa kropp framöver.

  Tack för spänningen i Italien!

 2. tranan>> Alla tävlingskartor höll överlag mycket bra kvalitet. Den jag tycker var sämst var medelfinalkartan, något grovt ritad men ändå bra måste jag säga. Tyckte även att tredje kontrollen var konstigt ritad då branten satt i stort sett ute på den gula gatan. Jag vet många som hade problem med detta just där. Skogen hade varierande sikt, var lättsprungen på sina ställen och risig på sina.

 3. tranan says

  Fantastiskt löpt, fanstastiskt rapporterat! En ordentlig bom till sjuan på lången där det kunnat rulla iväg mkt mer minuter. Medelkartan ser lite halvgrov ut! Hur såg det ut i skogen?

 4. Nisse N says

  Instämmer med Järla Spirit. Du skriver lika bra som Du orienterar Olle, och det vill inte säga lite. Tack!

 5. Järla Spirit says

  olle;jag tror inte dina prestationer i VM räcker till Bragdguldet- men dina insatser på bloggen kan innebära nominering till Nobelpriset i Blogg.

  Tack för läsningen!

 6. Supporter says

  -Sjukt skönt med en JVM-blogg!
  Tack för läsningen Olle!

  -Sjukt skönt att ha en klubbkompis som krigar i toppen!
  Nästa år kommer medaljerna!

  -Sjukt skönt med ett nytt JVM-Guld!
  Tack för uppvisningen på förstasträckan. Först i spåret på ytterligare en stor stafett i år. MÄKTIGT!

Speak Your Mind

*

9 + 18 =