Ett försvunnet a

Som Ni säkert sett står det ibland Järl i start- och resultatlistor. Jag fick från en arrangör veta att det kommer från klubben-on-line och att vi själva skulle kunna ändra detta. Experten Lasse Göransson har varit på resa men kom hem i förra veckan och har nu tittat på problemet. Så här är det.

RF har bestämt att alla klubbnamn på SOFT – klubbar skall skrivas med – Orientering efter den valda benämningen. I vårt fall står det alltså Järla Orientering – Orientering på SOFT:s hemsida och på klubben-on line. (Ganska korkat tycker jag. Att RF vill visa vilket specialförbund klubben tillhör i sina register är ju begripligt, men att RF bestämmer att SOFT måste visa att deras medlemmar tillhör SOFT en extra gång förstår jag inte.) För att inte tillägget Orientering skulle släpa med på alla klubbnamn i start- och resultatlistor gjorde man i klubben -on- line ett filter som tar bort ordet Orientering. I vårt fall tar filtret bort Orientering två gånger. Då borde Järla stå kvar men a är försvunnet. Mystiskt.

Lasse G löste detta genom att göra vårt namn internationellt. Han lade i går in ett extra e i Orienteering. Att ändra i filtret är enligt Lasse komplext och kostsamt. I det nya anmälningssystemet som lär komma om ett år skall problemet inte finnas.

Jag har därför skrivit till SOFT att vi motvilligt accepterar att det tills vidare står bara Järla i start – och resultatlistor, men att de omgående måste hitta vårt försvunna a. I klubbförteckningar mm skall det stå Järla Orientering.

I vissa tävlingar står det rätt – ingen har hittills kunnat förklara varför. I stafetter styr vi själva och måste tänka på att använda rätt namn vid anmälan.

Nisse

Comments

 1. Gammal är äldst axl…

 2. Varför var typ alla dagens favoriter från järla?
  stormakt?

 3. Dubbelöken says

  Brolin – var är du??

 4. Kör på över kärret, lyfter blicken, tar sikte mot stora höjden och börjar finlira fram mot höjden, kollar deffen. ”104 ska ja ha” förbereder stämpling ser ingen jävla skärm! Blir stress och får för mig att ja är för långt höger och drar åt vänster. får inget att stämma. Tiden tickat 3 minuter och tillbaka på den fina höjden jag smekt 400meter tidigare. Va skönt!
  Färglind eller retard? eller kanske bägge delar???!! Aaaah!

 5. Upphittat AA says

  Med eller utan a – nu kör vi över hela Ol-sverige.
  Missade 15s till 7:é. Sedan 8 min på 8an.
  Någon annan som vill berätta?

 6. Idrottsbyrokrati…

Speak Your Mind

*

1 × 3 =