Skåne anno 2009

Hälsokurvan är på uppåtgående. Var ute på Elitserie-tävling idag, blev riktigt sugen på att trampa ut i de sugande bokskogsbackarna. Svårt att hålla sig när man får se täta snabba jaktstarter, man mot man och en µ-lätt Millinger ställa eliten i en mosse. Tyvärr inga Järla-krigare i jaktstartsfinal men Martin tog silver i E4 (revansch) och Jakob ett solitt lopp i E2 (trötta ben, troligtvis på väg in i en riktig formtopp).

Imorgon fortsätter kurerandet av halsont, då ska skiten ur. Ska också studera karta. I synnerhet en karta. Den söder om Perstorp som har en åker med en gård mitt på som heter Äktaboden. Det är bara 5 dygn kvar dit nu. Då är det 10-mila 2009, herrstafettens 64:e och damstafettens 33:e. Har längtat. Kommer ihåg första gången man åkte bussen till 10-mila, då från västsidan till Riala. Uppsnacket och tippandet bland seniorerna. Mina idoler. Pärlbandet på förstasträckan och omkastningarna på långa natten. Blod, mörker och kärlek. 10-milanatten är speciell och hur underbar som helst. Knappt en vecka kvar.

Vad kan vi göra?

-Fokusera. Gå igenom loppet, din egen prestation är avgörande. Hur är min stafett-taktik, vilka situationer kan jag ställas inför? Skaffa dig självförtroende genom dina tankar, nästa helg kommer vi vara hur starka som helst!

-Mycket mörker i år, start 21.30 och målgång 07.35. Vi är grymma på natt!

-Vi har förväntningar på oss, det betyder att det finns folk som tror och vet att vi kan prestera!

Det kommer bli en hård placeringskamp mellan dam- och herrlag, men jag tror herrarna drar det längsta strået. Snart smäller det.

//Orientering 365, blicken upp.

Comments

 1. välkommen in i spelet holmberg!

 2. GRYMT.kommer upp imorrnkväll…laddar hart.ska bli skoj att träffa alla och springa OL!!

  alla ska med!!

 3. Sparrisen says

  Mycket bra LILLA norrland, kände lite på löven i helgen bra att vi sprungit en del i snön i vinter för känslan är ungefär den samma.

  Vi kommer som ett lag, presterar individuellt och firar som ett LAG.

 4. Lilla Norrland says

  Bra Blogginlägg!

  Vi har ett enormt starkt lag. Det viktigaste och roligaste är att vi har kul tillsammans, det är precis vad som behövs för att lyckas som lag.

  Herrarna har hitills haft lite stolpe ut på vårens första stafetter. Personligen så tror jag bara att det är till vår fördel. Vi har kunnat skapa oss rutin och vet nu vad vi skall göra och inte göra. Vi vet att vår kapacitet räcker grymt långt!

  – Fokusera, gå igenom loppet!

  – Chansa aldrig! Ha full koll på orientering oavsett om du springer i klunga eller själv.

  – Kolla alla koder.

  Det kommer bli kul för Järla i år.

  Både herrar och damer kommer slå gamla rekord med hästlängder…

 5. Petter som vet allt . Berätta lite hur du tror herrarnas startsträcka är strängad, hur är det gafflat, hur många enheter finns det vid första skärmen, vart är långsträckan , är kuperingen lika snäll som i Schweiz, ska man lämna sträcket?

  frågorna är många!!

 6. Bra fokus! Det mesta sitter i skallen.

Speak Your Mind

*

15 − 11 =