OL – Orienteringslöpning

Idag tittade solen fram. Idag tänkte jag på torra böljande vägar, på hjulens tysta surrande mot marken och uppknäppta cykeltröjan som blottar den tunga halskedjan. Landsvägscykel=romantik. För övrigt planeras ett mastodontträningspass inom snar framtid och rätt väderlek. Det handlar om löpning (kanske OL), rullskidor och cykel. Totaltid cirkus 6 timmar.

Idag hade jag förmånen att träna med OL-Axel. Han gillar orientering. Och Norge. Man ser honom ofta iförd IL Tyrvings träningströja gastande några slitna norska fraser. När han är en världsstjärna är han antingen Jörgen Rostrup eller Björnar Valstad. Och så gillar han att springa lugnt, gärna norgepass. Lugnt och länge. Men vilket träningspass vi fick! 8 km kontrolltagning i Flottsbro. Snöfritt och bärande mossar, luriga kontrollplaceringar och sol ifrån Flottsbrotoppen. Åk dit och träna, det var riktigt värt.

Annars känns kroppen bra. Kroppen svarar, som man skulle få säga om man varit världsstjärna i längdsskidåkning.  OL:en fungerar också, det tycker jag är bra. Till helgen är det Rånässtafetten. Emmenthaler saknas men OL-Bosse kommer med i laget. Kan bli bra, faktigst riktigt bra. Vi går för vinst. På fredag är det också dags för natt-OL för de riktigt grymma. Tror starkt på Dan, han kan springa längre än vad han utgör sig för att kunna.

Frågeställningar jag har ställt mig idag:

-Kan det vara Nynäshamn man ser ifrån Flottsbrobacken?

-När blir premiärpasset på racercykeln?

-När kommer förkortningen OL försvinna ifrån mitt vokabulär? 

Hej då!

Comments

  1. Trötta Tranan says

    OL – den mest vidriga och löjeväckande förkortningen av vår spänstiga idrott. Godnatt!

Speak Your Mind

*

tre × 1 =