Träningsfri förmiddag

bild-004

Fredag i Lugano, på Hotel Montarino. Vilket snarare är ett Hostel för oss som är inhysta i en 15-kvadratare med 3 st 3-våningssängar. Mat lagar vi själva, med andra ord lever vi mycket glamoröst här i italienskspråkiga Süd-Schweiz. Vad gör vi annars här på ”campen” då? Jo vi funderar vem mannen som bor två dörrar bort är? Varför stressar han så mycket varje morgon, varför äter han så mycket rotfrukter och framförallt, varför muttrar han så mycket på kvällarna? Många är gissningarna, men ingen är säker. Är han biolog och kartlägger biotoper uppe i bergen? Är han fotograf, eller kanske fiskare? Eller är han bara i Lugano för att köpa dyra antikviteter och smycken? Vem vet, kanske får vi svar senare i veckan.

Annars var det första dagen idag som vi vilade våra ben. Givetvis bara på förmiddagen, på eftermiddagen sprang vi JVM-medeldistansen från 2005. Resten av dagarna har vi tränat två pass. Eller tre vissa dagar. Vad gjorde vi på lediga förmiddagen då? Jo, alla utom en tog sig ner till Lugano Centro och njöt i 20 grader sol.  Testade en mysig Gelateria framför Lago di Lugano och avnjöt en Espresso i en gränd. Nils Björke var beordrad av coachen att stanna på hotellet och hålla presskonferens för media, men anlände sedan till oss andra med en glass i hand.

Många har undrat vilka deltagare som är med, och det kan vi nu offentliggöra: Nils Björke är nämnd, resten är Axel Mattsson, Christian Kollberg, Dan Wester, Jonas Sandström, Petter Jönsson, Erik Kropf (coach). Idag har även Anders Holmberg anlänt med pigga och fräscha ben. Hade för övrigt bäst tid på dagens medeldistans.

Imorgon ska vi ta oss upp på höga höjder för att jaga solstrålar under ett långpass. Kanske får vi lite snökänning, vi kommer definitivt få backkänning. Två pass imorgon, sprint-tävling på söndag. Då ska vi spänna musklerna mot Schweiziska landslagslöpare som Baptiste Rollier och verdamte Fabian Hertner. Detta har vi laddat upp inför med en team-sprint som avgjordes i Mendrisio i torsdags. Fyra man, två lag och två segrare. Axel och Petter. Bjuder på glass gör Nils och Christian.

Stämningen i lägret är i huvudsak gott. Jonas brottas med lite halsont och Dan med en lårkaka, men båda är förhoppningsvis tillbaka på banan med fulla krafter redan imorgon. Men solen lyser och ska lysa ännu varmare i helgen. Mmmmmm va gott!!!

bild-008

Comments

 1. Ny rapport upplagd precis!!

  Härifrån kommer på fredag till O-tour:
  Maxwell Mattsson
  Nils Björke
  Petter Jönsson
  Christian Kollberg
  Dan Wester

  Kan vi se oss som anmälda nu?? Vi är SUGNA!!!!

 2. lilla norrland says

  Härligt grabbar! Ni kommer vara grymma när ni kommer hem. Nu vill jag ha en ny rapport! Villa höra vem av er som vann sprinten.

  Vi behöver anmälningar till o-tour och till spelkvällen på fredag. Hur många av er kommer? Kommer bli en grym kväll.

  Har förresten köpt en ny lampa;) snart är det 10…

Speak Your Mind

*

nitton − sju =