”Järla vågar sticka ut och göra saker på sitt eget sätt, det tilltalar mig”

Fd förbundskapten Anneli Östberg blir ”teamutvecklare” för Järlas elitgrupp. Vi välkomnar Annelie till Järla och ser fram emot ett spännande samarbete som börjar redan nu i januari.

Namn: Anneli Östberg
Född: 1966
Uppväxt i: Enköping
Utövade idrotter: orientering, skidor, fotboll, friidrott, bandy, handboll, gymnastik och dans.
Egen idrottskarriär: elitsatsat i orientering, sprungit i U-21 landslaget.
Utbildad inom: ett flertal ledarskapsutbildningar inom RF och Friskis och Svettis, coachutbildning, UCL-utbildning, pedagogik och kommunikologi.

Hur ser du på samarbetet med Järla? Hur ser upplägget ut?

Jag ser mycket positivt på ett sånt här arbete med Järla. Att vi tillsammans kan förbättra möjligheterna för individerna att utvecklas på fler områden känns oerhört inspirerande! Jag är glad över att vara en i teamet i Järla.

Jag kommer att finnas med på ett antal av Järlas träningssamlingar. Där vi kommer att lära oss vad mentala färdigheter är och hur jag som individ kan integrera dessa i min träning och vardag för att på så sätt växa som elitorienterare och människa. Aktiva och ledare kommer kunna välja vilka av sina tankar, känslor och handlingar som ska förstärkas, förändras eller bytas ut.

Vi kommer även att jobba med faktorer som utvecklar teamkänslan. Jag kommer även att coacha Axel Mattsson i hans utveckling som coach.


Vad hoppas du uppnå?

Mitt mål är att individen ska få mer kunskap inom olika mentala färdigheter och på så sätt skapa sig kompetens att kunna prestera när individen så önskar. Jag vill även att Järlas teamkänsla skall stärkas och att alla individer bidrar till det både ledare och aktiva.

Vad har du för uppfattning om Järla och verksamheten?

Jag vill utgå från att allt är möjligt i Järla och det tror jag också! Jag upplever att det är en förening som vågar sticka ut och göra saker på deras eget sätt. Det tilltalar mig. Järla har många unga ”hungrig” löpare som har alla möjligheter till att utvecklas, det är spännande!


Vad tycker du Järla behöver förbättra och kan utveckla?

Precis det dom gör nu att se till att löparna får mer kompetens till förfogande. Att prioritera alla områden fysiskt, tekniskt, mentalt och återhämtning för både aktiva och ledare. Detta är en början som det naturligtvis behöver jobbas med långsiktigt.


Hur ser du på individen kontra laget?

Individen behöver laget och laget behöver individerna. Tillsammans är vi starka. Är vi 20 aktiva så är det 20 ledare. Alla påverkar vi varandra. Om det finns en aktiv som tex är grym på det tekniska är den en oerhört viktig förebild och kan ge mycket till de andra. Då gäller de att vi ledare skapar förutsättningar för att aktiva kan lära av varandra. Alla i ett team – aktiva och ledare påverkar mycket ”bara” med hur vi är och vad vi sprider för tillstånd runt oss. Allt spelar roll!


Vad behöver svenska elitorienterare individuellt och i grupp generellt utveckla enligt din mening?

Jag tror att det är olika beroende på hur kulturen är, vad som prioriteras där de de aktiva och ledarna kommer ifrån. Jag tycker vi generellt sett är bra på kvalitén i den tekniska träningen. Den fysiska träningen kan fortfarande utvecklas inom tex styrketräningen samt att även mer specifikt träna för de olika distanserna sprint, medel och lång. Inom de mentala färdigheterna finns fortfarande stora brister.

Det ska bli riktigt kul att få träffa alla aktiva och ledare och sätta igång vårt gemensamma arbete. Jag känner mig inspirerade och nyfiken inför uppdraget!

Anneli kommer att vara med redan på elitgruppens första träningsläger 24-26 januari i Stockholm.

Läs mer om Anneli på Järlas hemsida www.jarla.com

/tt

Comments

 1. Kerstin Sandström says

  Spännande,vilken resurs för hela klubben. Annelie, varmt välkommen till Järla!

 2. Sandströms says

  Sådana här nyheter blir man riktigt glad av! Jätte kul och mycket välkommen Anneli.

 3. När får vi se Pekka göra 100-årscomeback!?

 4. Anneli Östberg says

  Tack! Det ska bli riktigt kul! Jag känner mig glad och förväntansfull! Vi ses snart 🙂
  //Anneli

 5. Offensiv Järla – Blicken är upp!

  Och grattis; hundraåringen, som…

  …vann Jukola, Tiomila 🙂

 6. Bra! Välkommen Anneli.

 7. Fantastiskt kul! Välkommen!

 8. Härligt! Ser fram mot samarbetet! Välkommen! 😀

 9. Nisse Nilsson says

  Detta blir bra! Välkommen i Järlagänget!

 10. Riktigt roligt och inspirerande! Välkommen Anneli!

Speak Your Mind

*

17 + femton =