Vi laddar och tar ut lagen för 25-manna

Den stora klubbkampen närmar sig och i år kommer Järla att ställa fyra lag på startlinjen! Den stora uppslutningen från medlemmarna i år gör det extra roligt att förbereda träningar och göra uttagningarna till årets 25-manna! Efter tisdagens KM i terränglöpning presenteras lagen. Mycket kommer dock att hinna hända innan tävlingen börjar, så lagen på tisdag är inte de slutgiltiga. Reserver kommer att behövas och kallas in även i sena skeden.

Vi får ibland frågor på hur lagen tas ut. Så här tänker vi i uttagningskommittén för breddlagen:

Järlafärgerna ska försvaras!

Våra två förstalag brukar gå bra i skogen och vi har även i år höga ambitioner med våra första två lag. De som visat framfötterna och bra form tas ut till dessa lag.
Alla ska komma runt och stämpla rätt! Vi vill att sträckorna ska passa orienteringsförmågan.

Lag 3 och Lag 4 ska vara breddlag och jämna!

Vi vill att så många som möjligt ska få chansen att springa. Om man inte blir uttagen ett år så ska man ges företräde nästa år.

Parallellsträckorna kommer att sättas ihop för att få en jämnhet. Det finns dock ingen inbördes ordning mellan lag3 och lag4. Över flera sträckor hoppas vi att det ska bli en jämn kamp mellan dessa.

Ungdomarna först

Sträcka 4 får besättas med ungdom eller äldre. Vi vill ge så många ungdomar som möjligt chansen i lag3 och lag4.

Jämn könsfördelning

Vi vill att fördelningen mellan pojkar och flickor, damer och herrar, gubbar och gummar ska vara någorlunda jämn utifrån anmälningsläget.

Reserver

Lagen kan ändra sig ända fram till lördag morgon, så till alla reserver:  kom ut till  Kungens Kurva och var beredd att springa!

Kom ihåg att även reserver måste lämna återbud!
Väl mött till en av årets stora höjdpunkter på orienteringssäsongen!

Uttagningskommittén för breddlagen, Per Lembre och Gunilla Kreiss.

Lämna en kommentar

*

elva − elva =